Hájkův web se raduje z neúspěchu Okamury

14.01.2014 10:54

Na serveru Protiproud.cz se komentátor Michal Dvouletý zamýšlí nad vyhlídkami dvou stran, které v letošních volbách udělaly s tématem boje proti tradiční politice hvězdný výsledek. V posledních dnech sice jejich lídři ovládli výzkum popularity politiků, ale také jejich společný kandidát vyhořel v senátních volbách na Zlínsku. A to je prý nečekaně optimistický signál.

Hájkův web se raduje z neúspěchu Okamury
Foto: red
Popisek: Libor Lukáš

Průzkum, ve kterém se Tomio Okamura a Andrej Babiš, doplněni Babišovým sekundantem Martinem Stropnickým, stali nejpopulárnějšími politiky, podle redaktora protiproudu byl „zcela jistě necinkntý“. Volební výsledky však o náladách obyvatelstva přece jen vypovídají více. A víkendové doplňující senátní volby na Zlínsku jejich euforii poněkud korigovaly.

Celý text na webu Protiproud.cz ZDE

„Signál, který z jihovýchodní Moravy vyslali celé České republice tamní voliči, není bezvýznamný. Po dlouhé době se navzdory průzkumům ukázalo, že populističtí političtí lídři nejsou neporazitelní,“ píše redaktor Dvouletý. Kandidát Tomia Okamury, zaštítěný podporou Andreje Babiše, podle něj narazil na vyzrálé politické osobnosti a hmatatelné výsledky dřívější práce.

Úspěch lidoveckého Patrika Kunčara se podle něj v kraji, kde jsou lidovci tradičně silní, dal očekávat. Šokem však prý je, že spolu s ním do druhého kola postoupil někdejší hejtman Libor Lukáš. Důvodem šoku je nejen fakt, že dokázal takto uspět kandidát ODS, kterou již mnozí zakopávají, ale také osoba bývalého hejtmana Lukáše, kterého do politického propadliště posílali i ti, kteří ODS ještě jakés takés šance dávali.

Voliči na Zlínsku podle Protiproudu ukázali překvapivé množství odvahy, když ustáli pokus o úplné zblbnutí. Tradiční místní rázovitost by prý mohla být inspirací i pro zbytek země. „Ať se senátorem stane nakonec starosta Kunčar, nebo patriot Lukáš, už teď mají volby jasného vítěze: Zdravý rozum zdejších lidí,“ uzavírá spokojeně Dvouletý.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…