Hamáček se omluvil za policejní zátah na letišti

07.06.2021 17:54

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se omluvil zadrženým Čechům, kteří se vraceli z dovolené v Tunisku. K zadržení došlo v sobotu na Letišti Václava Havla, důvodem měly být neplatné testy na koronavirus. Píše to server Novinky.cz.

Hamáček se omluvil za policejní zátah na letišti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

Hamáček přiznal, že policie měla pocit, že certifikáty mohou být padělané. „Minimálně v jednom případě se ukázalo, že padělané nejsou,“ uvedl ministr.

Zároveň dodal omluvu cestujícím ze dvou letů. „Omlouvám se jménem Ministerstva vnitra. Pokud se stane něco, co se stát nemá, tak má přijít omluva,“ řekl s tím, že zdržení sice nebylo v řádu dlouhých hodin, ale i tak je omluva namístě.

Na Letišti Václava Havla bylo zadrženo celkem 140 cestujících z Tuniska, většinou šlo o rodiny s dětmi. Cizinecká policie si vyžádala přetestování cestujících, neboť se domnívala, že potvrzení o negativním testu na koronavirus jsou neplatná. Policie však na takovýto zásah nemá podle Listiny základních práv a svobod právo. 

Část cestujících však také na letišti přiznala, že jim český lékař v zahraničí vydal potvrzení o testu na koronavirus, ačkoli ho neabsolvovali.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…