Hana Lipovská: Přizvala jsem Janu Bobošíkovou, její zkušenosti se budou hodit. A nejen jí

28.05.2020 14:02

Nově zvolená radní ČT, ekonomka Hana Lipovská, se na svém facebookovém profilu vyjádřila k vlastní volbě do rady. "Budeme potřebovat trpělivost, vytrvalost a odvahu, a především pokoru. Dobře vím, že drtivá většina zaměstnanců ČT pracuje poctivě a naplno, jen nejsou vždy vidět. A dobře také vím, že ti, kdo dnes truchlí, kdo jsou zděšeni, kdo jsou pobouřeni, kdo mají vztek, mnohdy dokáží pracovat řemeslně a fortelně, jen k tomu musí 'dostat příležitost'," uvedla Lipovská.

Hana Lipovská: Přizvala jsem Janu Bobošíkovou, její zkušenosti se budou hodit. A nejen jí
Foto: Repro XTV
Popisek: Ekonomka a analytička Hana Lipovská

"Po dvou měsících 'karantény' jsme v pondělí sundali náhubky, po čtyřech měsících 'silentia' sundávám dnes svůj náhubek konečně i já. Od vyhlášení výsledků voleb do Rady ČT se mi do myšlenek plete verš: 'Je čas bořit a čas budovat, čas plakat a čas se smát, čas rmoutit se a čas tancovat, čas házet kamení a čas kamení sbírat, ..., čas mlčet a čas povídat, ...,  čas milovat a čas nenávidět, čas boje a čas pokoje.' Přála bych si, aby konečně teď nastal čas budovat, čas smát se, čas povídat, čas milovat a čas pokoje, ale až tak naivní také nejsem," poznamenala ve svém textu Lipovská. Podle jejích slov to bude těžké, strašně těžké. 

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí

"A já navíc jistě nejsem Héraklés. Budeme potřebovat trpělivost, vytrvalost a odvahu, a především pokoru. Dobře vím, že drtivá většina zaměstnanců ČT pracuje poctivě a naplno, jen nejsou vždy vidět. A dobře také vím, že ti, kdo dnes truchlí, kdo jsou zděšeni, kdo jsou pobouřeni, kdo mají vztek, mnohdy dokáží pracovat řemeslně a fortelně, jen k tomu musí 'dostat příležitost'," dodala.

Podle svých slov ví, že Česká televize může být skutečně kvalitním veřejnoprávním médiem. "A chci využít maximální měrou času, který jsme dnes dostali, k tomu, aby se Česká televize mohla do posledního písmene řídit zákonem o České televizi. Tehdy a jen tehdy totiž bude sloužit skutečně všem občanům České republiky, bude nástrojem na cestě svobody a demokracie. Nevěřím tomu, že v životě stačí 'mít názor'. Ano, veřejnoprávní média jsou a vždy budou věcí politickou. Ale jen názory nestačí. Potřeba jsou fakta, dobrá analytika, cit, zkušenost, znalosti," dodal.

"Začala jsem dnes proto dávat dohromady neformální skupinu těch, o kom jsem hluboce přesvědčená, že mají rozum i cit, zkušenosti i analytické mozky. Vím, že mě budou většinu času kritizovat, ale také vím, že budou schopni za všech okolností oponovat, a tím mi pomáhat hledat pravdu. Mezi těmi, kdo mi již pomoc přislíbili, jsou dokonce i někteří, kdo před dvaceti lety 'vytahovali spacáky'. Jejich ochoty sednout si se mnou k jednomu stolu si upřímně vážím. Obrátím se také na některé protikandidáty (či spíše spolukandidáty), které jsem během volby poznala," dodala.

Anketa

Ohrožují Zeman a Babiš nezávislost České televize?

11%
89%
hlasovalo: 18987 lidí

S prosbou o konzultaci se chce obrátit také na prezidentku našeho Institutu a ředitelku zpravodajství ČT z dob, kdy se na Kavčích horách lámal chléb, Janu Bobošíkovou. "Zdá se totiž, že nejen při slibované 'Televizní krizi 2.0' se zkušenosti z televizní krize 1.0 budou hodit. Leckdo mi říkal, že bychom dnes měli slavit, ale teď je nejprve nutno věci narovnat, poté pracovat, a až pak, až bude vše hotové, bude čas třeba i k slavení. Třeba za rok. Snad," zmínila Lipovská.

"Jednou z hlavních výtek proti mé kandidatuře bylo, že jsem příliš velký samorost, že jsem neřiditelná a neovladatelná. Snažili se o to mnozí a neuspěli. Právě kvůli té neovladatelnosti jsem ostatně byla mnohokrát na koberečku už jako 'pomvěd' a později coby 'asák'. O to více mě zlobí, když čtu o svém údajném spojení s hnutím občanů Trikolóra. Toto nesmyslné tvrzení jsem dementovala už před rokem a budu je opakovat stále znovu. Nejsem ani členem, ani registrovaným příznivcem, ani poradcem žádné politické strany a hnutí. Jen tak si mohu sednout k jednomu stolu s čistým svědomím skutečně s každým. Minulé čtyři měsíce mě mimo jiné odnaučily soudit a předsuzovat. Je to kromobyčejně užitečné," sdělila a závěrem přidala: „Neboj se! Mluv a nemlč, protože já jsem s tebou a nikdo ti neublíží. Mnozí v tomto městě patří k mému lidu.“ (Sk 18, 9-10)"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…