Hana Lipovská v Praze. V kavárně, ne sama. Vyfotili ji. Je řev. Nový vývoj

03.06.2020 7:42

Reportér Jaroslav Kmenta se v úterý vypravil do kavárny Slavia. A pořídil tam fotografii, která se pro mnohé okamžitě stala důkazem o velkém spiknutí proti nezávislosti České televize.

Hana Lipovská v Praze. V kavárně, ne sama. Vyfotili ji. Je řev. Nový vývoj
Foto: Repro Youtube
Popisek: Investigativní novinář Jaroslav Kmenta

Na fotce u kavárenského stolku společně sedí dvě osoby. V jedné Kmenta identifikoval s určitými pochybnostmi nově zvolenou radní ČT Hanu Lipovskou, a ve druhé filmového režiséra Jiřího Svobodu. Někdejší předseda KSČM s Českou televizí dlouhodobě spolupracuje, naposledy na dvojdílném televizním filmu Vysoká hra o policistovi, rozkrývajícím korupci.

Anketa

Hrozí v Evropě podobné nepokoje jako v USA?

89%
11%
hlasovalo: 10410 lidí

Setkání televizní radní s člověkem, majícím vhled do útrob veřejnoprávní dramatické tvorby, však Kmenta interpretuje zcela jinak. „Dnes v kavárně Slavia mi to připomínalo novou radní České televize Hanu Lipovskou. Pokud to byla ona, asi se seznamuje s establishmentem. U stolu s ní byl režisér a scenárista Jiří Svoboda, někdejší předseda KSČM a velký příznivec Andreje Babiše,“ napsal na svůj twitter společně s fotografií, pořízenou z bezpečné vzdálenosti.

Mezi uživateli českého twitteru vzbudila schůzka náležité znechucení. Objevovaly se názory, že se nová radní „seznamuje s estabilishmentem“, nebo dokonce komentáře o zjevné symbióze mezi komunisty a „rádoby křesťany“.

Jiní využili Kmentovy nejistoty, zda se jedná o Hanu Lipovskou, k humorným poznámkám o jejím vzhledu, ve stylu „buď je to ona, nebo Ferjenčík“. Anebo se posmívali tomu, že si Lipovská na fotce právě něco zapisovala, že si prý přičinlivě dělá poznámky.

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí

Proti vláčení režiséra a radní hnojem českého twitteru se ohradil mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Podle něj se jedná způsobem provedení o „estébáckou fotku“ a to, že na jejím základě někteří „nóbl lidé“ útočí na radní i na významného režiséra, kterému navíc nadávají do „komunistů“, je podle něj neskutečné svinstvo.

Ani Ovčáčkův vzkaz dle očekávání nezůstal bez reakce, tentokrát se jí ujal Miloš Gregor, expert na fake news z brněnské katedry politologie. Ten se vysmál Ovčáčkovu ohrazení proti tomu, aby byl Jiří Svoboda nazýván „komunistou“: „Borec na konec (dnešního dne) a otázka za hradního bludišťáka a klíčenku z Haló novin: jak byste označili člověka, který byl nejen členem KSČ, ale i předsedou KSČM?,“ objevilo se na jeho facebooku.

Anketa

Souhlasíte s tím, že europoslanec Kolaja chce volbu radních ČT řešit na úrovni EU?

1%
99%
hlasovalo: 18035 lidí

Pak Ovčáčka nazval „vulgárním a nenávistným trollem“ a posměšně dodal, že jako bývalý pisálek stranického tisku KSČM by své soudruhy mohl znát.

Pak se ještě Gregor „investigativně“ posmíval tomu, že Ovčáček nechtěně potvrdil, že se Svobodou seděla Hana Lipovská, ačkoliv tvůrce fotografie Jaroslav Kmenta o tom pochyboval.

Ovčáček si ovšem tento výsměch také nenechal líbit a do komentářů Gregorovi napsal, jak členy KSČ nazývá on: „Jak bychom označili bývalého člena KSČ? Třeba Pavel Telička, Petr Pavel nebo Petr Dvořák,“ připomněl Gregorovi několik liberálních hrdinů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …