Hašek: Občanští demokraté v Jihomoravském kraji zažili doslova Waterloo

13.10.2012 18:20

Podle průběžných výsledků krajských voleb v Jihomoravském kraji zatím jasně vedou sociální demokraté s 27 procenty hlasů. Přitom celorepublikový průměr se pohybuje okolo 23,5 procent, to znamená, že prozatímní výsledek patří k nadprůměrným. Na druhém místě skončili komunisté a Křesťanští demokraté.

Hašek: Občanští demokraté v Jihomoravském kraji zažili doslova Waterloo
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Je jasné, že drtivým způsobem prohrála Nečasova vláda,“ sdělil novinářům sociální demokrat a šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek. Podle něj je jasně vidět vítězství ČSSD, takže ten, kdo předpovídal, že to tak nebude, se naprosto zmýlil.

„Pro ODS se na Jižní Moravě odehrálo Waterloo,“ prohlásil poslanec Hašek s tím, že je rád, že jeho strana dostala absolutní počet hlasů. Lidé podle něj dali jasně najevo, že jim vadí rušení nemocnic, rušeni dotací pro obce, pro neziskové organizace a na správu Jihomoravského kraje.

Nečasi, podej demisi

„Chtěli bychom na základě tohoto výsledku podat Nečasovi vzkaz, aby podal demisi,“ nebál se Hašek svými slovy oslavovat vítězství.

Program sociální demokracie by neměl dovolit privatizaci nemocnic, budou bránit sociální péči, tj. prosadí výstavbu nových seniorských zařízení, budou chtít co nejdostupnější školství či integrovaný dopravní systém.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…