Hegerův protikuřácký zákon? Stalinistická represálie, zlobí se Škárka

11.01.2013 15:23

Před několika dny představil ministr zdravotnictví Leoš Heger spolu s poslancem Borisem Šťastným návrh zákona, který plánuje úplný zákaz kouření v restauracích a zvýšení sankcí. Podle poslance Jaroslava Škárka ale tyto kroky nemají daleko ke stalinistickým represáliím, které jsou namířené proti skupině vlastních obyvatel.

Hegerův protikuřácký zákon? Stalinistická represálie, zlobí se Škárka
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Jaroslav Škárka u soudu s Vítem Bártou

 

Předložený návrh podle Škárky hraničí se zdravým rozumem. „Napříště možná poslanec Šťastný dospěje k názoru, že je potřeba zakázat vepřové maso (a to je škodlivé), nebo dokonce, že se nesmí nosit kravaty (ty jsou taky nebezpečné, protože se na nich může někdo oběsit) a začne pracovat na zakazujících zákonech,“ podotýká ve svém vyjádření pro Parlamentnílisty.cz

Nesmyslnost nového zákona tkví podle Škárky v tom, že pokud jsou cigarety a jejich prodej legální, není možné zabraňovat jejich konzumaci. „Pravicoví politici by se naopak měli zasadit o znovuzavedení některých kuřáckých vlaků, autobusů, či letů jako alternativu pro spoluobčany kuřáky, kterými nekuřáci nemusí cestovat,“ míní.

Heger vyhlásil kuřákům svatou válku

Vrcholem je dle jeho názoru povinnost nabízet nealkoholické nápoje levněji než alkoholické. „A tady se ptám, proč vy, pravicoví politici, zastánci svobodného trhu, vymýšlíte tyto „ptákoviny“? Nebo snad máme málo regulačních nesmyslů z Evropské unie a musíme vymýšlet sami další? Nestačí nám zákazy žárovek, předražená podpora obnovitelných zdrojů, normované velikosti zvířecích klecí, které jsme na pokyn „božské“ Evropské unie museli zavést?“ ptá se Škárka rozezleně.

Ve své kritice nešetří ani návrh, aby se elektronické cigarety postavily na úroveň klasickým. Jeho autoři tak prý jen dokazují, že jim ani zdaleka nejde zdravotní důsledky kouření, ale o vyhlášení „svaté války“ jedné skupině občanů. „Jen bych se nechtěl dočkat toho, že občanům dojde trpělivost a vyhlásí „svatou válku“ jiné skupině občanů, a to nám politikům,“ obává se Škárka. On sám je kuřák a podle svých slov na tom ani nic měnit nehodlá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…