Hejtmani volí Zemana. Patnát bývalých a současných krajských šéfů vyzývá k podpoře kandidáta dolních deseti milionů

24.01.2018 20:16

Patnáct současných a bývalý hejtmanů podpořilo v druhém kole voleb současného prezidenta Miloše Zemana. „Miloš Zeman jednoznačně prokázal, že je prezidentem dolních deseti milion občanů České republiky, nikoliv pouze úzké elity. Vyzýváme proto občany České republiky, aby se zúčastnili druhého kola prezidentské volby a podpořili v ní pana Miloše Zemana,“ sdělilo ve výzvě patnáct politiků.

Hejtmani volí Zemana. Patnát bývalých a současných krajských šéfů vyzývá k podpoře kandidáta dolních deseti milionů
Foto: Screen: TV Nova
Popisek: Prezident Miloš Zeman na TV Nova

Skupina patnácti současných a bývalých českých hejtmanů se společně vyslovila k druhému kolu prezidentských voleb. Vyzvali občany, aby podpořili Miloše Zemana, protože podle nich v uplynulých pěti letech jasně prokázal, že bojuje za zájmy lidí a ne úzkých elit.

„Vážíme si prezidenta Miloše Zemana také proto, že zastával vždy jasnou a předvídatelnou pozici v otázkách prosazování národních zájmů ČR v evropské i světové politice včetně aktivního a zároveň důstojného členství ČR v EU a NATO. Dlouhodobě a nekompromisně prosazuje boj proti tunelování ČR a tunelářům. Stejně jako my dlouhodobě kritizuje nespravedlivou podobu církevních restitucí a nutnost odstranění nových křivd (otázka stanovení výše finančních náhrad, překvapivě nové žaloby některých církví a řádů na majetek měst, obcí a krajů). Podporujeme rovněž postoj prezidenta republiky Miloše Zemana k otázce využití nerostného bohatství státu jako zdroje financování naší budoucnosti a nutnosti jeho ochrany před jakýmikoli pokusy o jeho tunelování,“ píše se ve společném prohlášení.

Budoucnost naší země a jejích občanů jim prý není lhostejná ani dnes. „Pan Miloš Zeman jednoznačně prokázal, že je prezidentem dolních deseti milion občanů České republiky, nikoliv pouze úzké elity. Vyzýváme proto občany České republiky, zvláště bývalé a tradiční voliče levice a levého středu, aby se zúčastnili druhého kola prezidentské volby a podpořili v ní pana Miloše Zemana,“ stojí v provolání.

Manifest podepsali současní hejtmani Jiří Běhounek, Ivana Stráská (oba za ČSSD), Oldřich Bubeníček (KSČM) a třináct bývalých šéfů krajů Milada Emmerová, Stanislav Eichler, Michal Hašek, Milan Chovanec, Stanislav Mišák, Josef Novotný, Jaroslav Palas, Miloš Petera, Jiří Rozbořil, Václav Šlajs, Jana Vaňhová a Jiří Zimola. O výzvě na svém facebookovém profilu informoval jihomoravský exhejtman Michal Hašek z ČSSD.

„Patnáct levicových současných a bývalých hejtmanek a hejtmanů krajů podporuje ve druhém kole volby Miloše Zemana. Nevymezujeme se svým prohlášením a argumenty proti někomu, ale za někoho. Berte naše prohlášení jako vyjádření svobodného občanského postoje,“ uvedl k tomu Hašek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…