Hilšer napsal, kam podle něj patří Koněv. A přidal něco o hybridní válce a roztahování ruských trollů

04.04.2020 14:49

Neúspěšný prezidentský kandidát, senátor Marek Hilšer má za to, že si Rusové za odstranění sochy maršála Koněva na Praze 6 mohou sami. Euroskeptik František Matějka oponoval, že tomu, že Ruskou federaci dnes stále řídí Putin, může být zbytek světa rád.

Hilšer napsal, kam podle něj patří Koněv. A přidal něco o hybridní válce a roztahování ruských trollů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Marek Hilšer

Senátor Marek Hilšer má za to, že za odstranění sochy sovětského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva z náměstí Interbrigády si mohou Rusové sami. Kdyby se Ruská federace coby nástupnický stát SSSR chovala lépe, nikdo by si Koněvova pomníku nevšímal.  

„Koněv zamával Praze 6 a odjel do depozitáře. Mám za to, že kdyby putinovské Rusko nevedlo hybridní válku a nezačali se u nás roztahovat ruští trollové, nikdo by si Koněva už ani nevšiml... Památník osvobození Prahy bude důstojná  připomínka minulosti,“ napsal Hilšer na sociální síti Twitter.

Předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka oponoval, že zbytek světa může být ještě rád, že Ruskou federaci řídí už dvacet let právě Vladimir Putin.

„Tedy bez emocí, růžových brýlí, ryze pragmaticky z oblasti světové velmocenské politiky: Až jednou Putin nebude a v Rusku uchopí moc někteří po něm, kteří mají skutečné choutky na ten kufřík s tlačítkem, pak teprve si lidé jako vy uvědomí, jaká klika byla, že Rusko mělo Putina,“ konstatoval Matějka.

Senátor Hilšer se vyjádřil k odstranění pomníku sovětského maršála Koněva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…