Hlasujte o nedůvěře vlády, nebo „ulička hanby“. Iniciativa Chcípl PES hrozí poslancům

25.02.2021 17:55

Žádný nouzový stav, ale vyslovení nedůvěry vládě. To požaduje iniciativa Chcípl PES po poslancích. Píše to server Novinky.cz s tím, že iniciativa chystá také uličku hanby.

Hlasujte o nedůvěře vlády, nebo „ulička hanby“. Iniciativa Chcípl PES hrozí poslancům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Iniciativa Chcípl PES vyzvala ve čtvrtek Poslaneckou sněmovnu, aby neprodlužovala nouzový stav, ale místo toho vyslovila nedůvěru vládě. Uvedl to mimo jiné majitel pivovaru Malý Janek v Jincích, bývalý poslanec za ODS Jiří Janeček. Na poslance bude v pátek zřejmě také čekat ulička hanby. Důvod? Poslanci podle Janečka spolupracují s vládou. Ta však není schopná nikoho před virem ochránit.

„Vláda si myslela, že když zavře restaurace, hotely a malé živnostníky, že pandemii porazí,“ míní Janeček a kritizuje to, že jsou stále otevřeny montovny a různé korporace, kde se virus šíří. 

„Jen se tady kouká, jak tady padají s odpuštěním na hubu živnostníci a podnikatelé a na druhou stranu nadnárodní korporace frčej na 120 procent. My se pokusíme zítra přesvědčit poslance, aby místo pandemického stavu spíš vyslovili nedůvěru vládě a převzali zodpovědnost, protože dneska má opozice opravdu většinu v Parlamentu, Babiš dneska nemá většinu,“ zmínil Janeček k uličce hanby, kterou plánuje. Podle iniciativy zároveň opozice špatně funguje. 

Velký protest pak iniciativa plánuje na 7. března, kde by mělo být až několik desítek tisíc lidí. Uskutečnit by se měl na Letenském náměstí. 

„My celou tu demonstraci chceme rozdělit do tří částí, první část bude kritická, tam opravdu vystoupí lidé, kteří řeknou, co se tady za ten rok udělalo špatně, pak ve druhé části přijdou na řadu odborníci, kteří budou říkat, takhle by se to mělo dělat, takhle by se to mělo nastavit, a v té třetí části chceme lidem dát naději, chceme představit určité vize, které by opravdu mohly pomoct, a není to nic nového, ty ostatní státy podle toho jedou, je jenom potřeba to začít realizovat,“ zmínil Janeček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …