Hlavně se z nich nepo... Za „studenty na pole“ přišlo Ondráčkovi peklo. Tak ho vrací zpět

20.04.2020 14:47

Z PROFILŮ Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček konstatoval, že kromě umělců, na které se podle jeho názoru nesmí sáhnout, už se nesmí ani žádat po vysokoškolských studentech, aby šli pracovat.

Hlavně se z nich nepo... Za „studenty na pole“ přišlo Ondráčkovi peklo. Tak ho vrací zpět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění pro zachování sochy maršála Koněva v pražských Dejvicích. Došlo k drobným šarvátkám

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, jenž si u svých pravicových kolegů z opozice vysloužil přezdívku mlátička, protože se nijak netajil tím, že v roce 1989 byl připraven bít studenty toužící po svobodě, usedl k počítači a napsal pár slov o dnešních vysokoškolských studentech. Zjistil prý, že vedle umělců je to další skupina v české společnosti, na kterou se nesmí sáhnout.

Anketa

Souhlasíte se zvýšením koncesionářského poplatku pro ČT?

2%
98%
hlasovalo: 28691 lidí

Zjistil to, když přišel s návrhem, aby vyrazili vysokoškolští studenti pracovat na pole, kde teď chybějí zahraniční dělníci, kteří v sezóně vykonávají potřebné práce.

„Dnes vím, že existují nejméně dvě privilegované skupiny lid v tomto státě. Vedle tzv. umělců nesmíte cokoli říci ani o studentech. Oni jsou přeci ta naše budoucnost a my staří, jak mi píší, jsme jim zničili život. Nejdříve 40 let komunisté a nyní 30 let demokratický bordel a korupce. A oni nás nyní zachrání. Zřejmě tak je to učí,“ napsal k tomu Ondráček.

Poté odmítl, že by ve své disertační práci opisoval. Prý byla jeho práce prověřována třikrát. Ale studenti prý i tak papouškují názory jiných, např. názory ODS, kteří Ondráčka kritizovali. Podle komunisty si studenti zkrátka nechtějí či neumějí udělat svůj názor.

„Studenti jen papouškují, co jim kdo řekne nebo si přečtou, vlastní úsudek nemaje. Přeji hezkou neděli a hlavně se z nich nepo,“ pokračoval Ondráček s náznakem vulgarismu.

Univerzita Palackého v Olomouci však v listopadu loňského roku vyzvala poslance, aby se vzdal titulu Ph.D., který podle univerzity získal v rozporu s etickými pravidly.

Jasně také odpověděl na otázku, zda se sám vydá pracovat na pole, když teď Sněmovna nefunguje ve svém standardním režimu.

„Politické prohlášení rektora UPOL jsem již několikrát okomentoval a je mi ukradené, k čemu mě tento pán vyzval. O práci Sněmovny ve stavu nouze si zjistěte fakta, ať tu nepíšete tyto bláboly. Pracujeme sice v jiném režimu, ale stejně, ne-li více. Vám se ale zpovídat nebudu. Podle závěru Vašeho velmi hodnotného příspěvku Vás hodnotím jako osobu fyzické práce se štítící. Jste produkt doby, umíte brát, ale dávat Vás nikdo nenaučil. Styďte se,“ odpověděl jedné ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…