Hlavní podezřelý z vraždy Kuciaka a jeho snoubenky. Na veřejnost prosákly podrobnosti

29.09.2018 11:16

Po sedmi měsících od vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové byli zadrženi pravděpodobní pachatelé. O zásahu policejního týmu píší dnešní Lidové noviny.

Hlavní podezřelý z vraždy Kuciaka a jeho snoubenky. Na veřejnost prosákly podrobnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za lepší Česko a Slovensko v reakci na vraždu slovenského novináře Jana Kuciaka

Hlavním podezřelým z vraždy je Tomáš Sz., kterého spolu s dalšími sedmi lidmi zadržela ve čtvrtek zásahová jednotka slovenské policie. Tomáše Sz. pak včera policie obvinila z úkladné vraždy a z dalších zločinů. Pět z osmi zadržených bylo propuštěno, tři čelí obvinění z vraždy. 

Mezi nimi je bratranec Tomáše Sz. a také Zoltán A., zřejmě podnikatel, který však neměl být přímo na místě vraždy. K další razii pak také došlo v domě 44leté tlumočnice Aleny, jež pracuje pro podnikatele Mariána Kočnera. 

Pachatelé byli podle všeho dopadeni díky satelitním snímkům z americké družice, jež se pohybovala v době vraždy nad místem, kde byli oba mladí lidé zabiti. Představitelé Spojených států ale podle portálu Aktuality.sk poskytnutí satelitních snímků popřely. 

Tomáš Sz. absolvoval v roce 2014 výcvik v oblasti osobní ochrany, a to v polské divočině. Středisko je považováno za největší svého druhu mimo území USA. Chodil podle všeho také na tréninky bojového umění džiu-džitsu v Kolárově. 

V souvislosti se zadržením pachatelů vyrazily opět do ulic tisíce lidí. Ti se sešli v Bratislavě, Košicích a Banské Bystrici. Protesty pořádá iniciativa Za slušné Slovensko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…