Hlavnímu městu a IDS končí lhůta na vzájemné vyrovnání kvůli stavbě Blanky

31.03.2015 6:17

Praze a společnosti Inženýring dopravních staveb (IDS) dnes končí lhůta, do níž se měly dohodnout na sumě za vykonanou práci na tunelu Blanka. Lhůtu stanovil rozhodčí soud. Ten v únoru rozhodl, že IDS má na peníze nárok, obě strany se ale měly domluvit na výši. Pokud se nedomluví, určí částku soud. IDS si nárokuje několik stovek milionů. Stavba Blanky vyjde na asi 37 miliard korun, kdy bude zprovozněna, není jasné.

Hlavnímu městu  a IDS končí lhůta na vzájemné vyrovnání kvůli stavbě Blanky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Firma IDS, která dohlíží na stavbu Blanky, kvůli dluhům města na konci loňského roku pohrozila odchodem ze stavby. Původně chtěla 150 milionů, poté zvýšila požadavek na více než 300 milionů korun.

Tunel Blanka vyjde na zhruba 37 miliard. Rozhodčí soud už řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav, kdy šlo o částky v řádu miliard korun. Kdy bude tunel otevřen, ale není jasné, zprovoznění bylo odloženo na neurčito kvůli poškozeným kabelům.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…