Hledá se nový šéf pražské dopravy. Hlavně musí být schopný manažer

17.09.2012 18:50

V neděli bylo vypsáno výběrové řízení na nového generálního ředitele pražského Dopravního podniku. Dozorčí rada a představenstvo společnosti kladli v podmínkách konkurzu důraz zejména na manažerské schopnosti. Případní zájemci musí své přihlášky zkompletovat a podat do začátku října.

Hledá se nový šéf pražské dopravy. Hlavně musí být schopný manažer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Zájemci o post generálního ředitele pražského Dopravního podniku se mohou podle serveru Aktuálně.cz do 1. října přihlásit do výběrového řízení, a to motivačním dopisem a strukturovaným životopisem. Šanci však mají pouze za předpokladu, že strávili alespoň pět let ve vrcholovém managementu společnosti, mající minimálně 500 zaměstnanců. A musí splnit i další podmínky, které stanovila dozorčí rada a představenstvo společnosti.

Kromě vysokoškolského vzdělání a znalosti anglického jazyka musí též prokázat morální a občanskou bezúhonnost, strategické a analytické myšlení a výborné manažerské schopnosti. Na základě těchto požadavků bude vybrán nástupce Vladimíra Liche, který byl z čela pražské dopravy odvolán v srpnu.

Podle některých členů dozorčí rady řízení firmy manažersky nezvládal a právě proto je při hledání nového šéfa kladen důraz právě na manažerské dovednosti. Podnik prozatím povede dočasně pověřená ředitelka Magdalena Češková, která se výběrového řízení zúčastnit nechce.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …