Hloupý Hamáček. Pekarová odhalila, zda se omluví

05.05.2021 13:41

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se stejně jako předseda lidovců Marian Jurečka odmítá omluvit ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD). „Chování účastníků schůzky potvrzuje, že kauza není vycucaná z prstu,“ uvedla.

Hloupý Hamáček. Pekarová odhalila, zda se omluví
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Markéta Pekarová Adamová (*1984, Litomyšl) je česká politička, od roku 2019 předsedkyně TOP 09

Podle Pekarové Adamové, která svá slova řekla pro Benešovský Impuls, nepodal ministr vnitra ohledně své cesty do Moskvy dostatečné vysvětlení. 

Anketa

Komu víc věříte?

hlasovalo: 14813 lidí

„Co se týče těch účastníků schůzky, tak tam nikdo neřekl zcela jasně a věrohodně, že by ty informace v článku byly zcela nepravdivé. To takto natvrdo opravdu nikdo neřekl. Myslím, že to je potvrzením toho, že to nejsou informace takzvaně vycucané z prstu, jak tvrdí pan Hamáček,“ poznamenala Pekarová Adamová.

V případě, že by se však u soudu prokázala Hamáčkova nevina, je připravena se mu omluvit. „Pokud se prokazatelně ukáže, že měl celou dobu pravdu, tak ho budu dále považovat za amatérského a hloupého ministra, pokud si potřebuje ke stažení velvyslance vymýšlet takovouhle kamufláž, ale budu ochotná omluvit se za ta slova o velezradě,“ řekla.

Důvod k omluvě nevaidí ani předseda lidovců Marian Jurečka. Podle svých slov jej za vlastizrádce – za což právě Hamáček požaduje omluvu – přímo neoznačil. 

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) podá trestní oznámení na autory materiálu Seznam Zpráv Janka Kroupu a Kristinu Cirokovou ohledně jeho cesty do Moskvy. V civilním řízení pak bude požadovat odškodné 10 milionů korun. Požaduje také právě omluvu od lídrů stran koalice Spolu Pekarové Adamové, Fialy a Jurečky. Jejich slova o vlastizrádcích byla nevybíravá, řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…