Hnutí ANO nabídne ODS možnost vládní spolupráce

24.10.2017 14:08

Hnutí ANO nabídne občanským demokratům možnost vládní spolupráce. Novinářům to řekli před dnešním prvním jednání sněmovní frakce ANO předseda hnutí Andrej Babiš i první místopředseda Jaroslav Faltýnek. Zástupci ANO a ODS se setkají večer ve Sněmovně.

Hnutí ANO nabídne ODS možnost vládní spolupráce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Spolu s ODS máme 103 poslanců, máme podobný program. Zásadní rozdíl je v EET. Ano, my určitě tu nabídku chceme dát ODS," uvedl Babiš. Podle Faltýnka z médií zní, že ODS s ANO spolupracovat nechce. Na setkání se proto představitelé hnutí chtějí zeptat na konkrétní důvody, zda jsou programové nebo osobní, řekl.

Faltýnek podotkl, že zástupci ANO si podrobně prostudovali volební program ODS. „Nacházíme tam poměrně hodně styčných bodů," uvedl. Ohledně elektronické evidence tržeb zdůraznil, že ANO navrhuje některé úlevy pro živnostníky.

Osobně ale Faltýnek soudí, že není reálné, aby Babiš nebyl ve vládě. Na základě informací z obvinění v případu dotace pro farmu Čapí hnízdo chtějí představitelé ANO doložit, že údaje, na kterých je policista postavil, jsou „naprosté nesmysly", dodal Faltýnek.

O vládě by ale mělo být zejména až druhé kolo debat ANO s dalšími stranami, nyní jednají hlavně o ustavení Sněmovny. Podle Faltýnka se zdá, že dohoda ohledně struktury dolní komory dosažena bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…