Hodinu obtěžoval komisi, chtěl se fotit, dovolával se Trumpa. U voleb bylo veselo...

24.09.2022 15:03

V jedné z pardubických volebních místností prožili členové volební komise napjatý moment. To když před komisi dorazil muž, který jim kladl řadu dotazů a oháněl se přitom jménem amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Policie na Děčínsku prověřuje snahu kupovat si hlasy voličů.

Hodinu obtěžoval komisi, chtěl se fotit, dovolával se Trumpa. U voleb bylo veselo...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

V minulosti u komunálních voleb docházívalo k tomu, že lidé dostávali příslib finanční odměny, pokud odevzdají hlas té tzv. správné kandidátce. Nejinak je tomu i letos. Server iDNES.cz upozorňuje, že policie na Děčínsku řeší dva případy lidí, kterým bylo slíbeno 500 korun, pokud odevzdají svůj hlas jedné konkrétní straně.

„Policie podezřívá z maření voleb muže, jenž v Mikulášovicích na Děčínsku slíbil nejmíň dvěma lidem až 500 Kč za konkrétní volbu do zastupitelstva,“ napsal server.

V Pardubicích k volební komisi dorazil zvláštní muž.

„Přes hodinu obtěžoval volební komisi dotazy, odvolával se na Trumpa, hrozil známostmi s politiky, křičel a dožadoval se fotky. Těsně před příjezdem hlídky ale náhle odešel,“ napsala na twitter pardubická policie.

Server Seznam Zprávy upozorňuje, že jedním z politiků, kteří se chtějí probojovat z poslaneckého do senátního křesla, je Jiří Kobza z SPD, který do Senátu kandiduje s tím, že chce horní komoru parlamentu zrušit.

„Myslím, že Senát nám nebude chybět,“ uvedl kandidát do Senátu za SPD Jiří Kobza.

Kuriózní moment museli řešit také policisté v Brně.  V Brně-Slatině jednaosmdesátiletá volička sebrala ze stolu vedle svého občanského průkazu ještě občanský průkaz jiné dámy. Té nakonec strážci zákona voličský průkaz vrátili.

Jiné čtyřiaosmdesátileté dámě policisté v Brně pomohli na svobodu. Paní chtěla k cestě ze školy využít výtah, ale dostala se do neznámých prostor, kde chvíli bloudila v chodbách a v jednu chvíli za ní zapadly dveře, přes které se nemohla dostat.

Ale díky tomu, že u sebe měla mobilní telefon, mohla požádat o pomoc policisty, kteří ji přišli osvobodit. Mohla se tak v klidu dostat domů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…