Hodně drsný vzkaz: Mám 47 exekucí. Chci mluvit s někým, kdo nemá v hlavě nas*áno. Do ČR nemůžu kvůli karanténě. Kancelář pojistitelů? Být válka, pozabíjím je i s jejich dětmi

14.04.2020 15:20

Současná koronavirová krize nebere v mnoha případech ohled na závazky. A na každého přístup věřitelů může působit jinak. ParlamentníListy.cz získaly znění dopisu, který jeden z dlužníků adresoval exekutorskému úřadu Brno a tamnímu exekutorovi Jaroslavu Homolovi.

Hodně drsný vzkaz: Mám 47 exekucí. Chci mluvit s někým, kdo nemá v hlavě nas*áno. Do ČR nemůžu kvůli karanténě. Kancelář pojistitelů? Být válka, pozabíjím je i s jejich dětmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exekuce, ilustrační foto

Anketa

Souhlasíte s odstraněním sochy maršála Koněva?

5%
95%
hlasovalo: 24632 lidí
„Mám asi čtyřicet sedm exekucí. S Vámi jedinými komunikuji, protože jste se až doposud ke mně chovali normálně, neuráželi jste mě a nebyli jste arogantní," píše v e-mailu muž, který nám zmíněnou korespondenci poslal. Že je ve značné finanční pasti, o tom svědčí také následující řádky.

„Mám pět milionů dluh. Je mi úplně jedno, jestli Vám to zaplatím, nebo nezaplatím. Jsem člověk, co drží dohodnuté slovo. Splácet dluh takovým zkurvysynům, jako je kancelář pojistitelů, je pod moji úroveň," konstatuje dále s tím, že pokud by byla válka, tak právě zmíněnou kancelář pojistitelů pozabíjí. „Včetně jejich dětí a ještě se u toho budu smát," dodává.

Jenomže dohoda prý padla a pisatel chce svému slibu dostát.

z dopisu...

„Abych mohl dát bývalé manželce peníze, musím se nejdříve dostat do ČR, což nejde, protože bych skončil v karanténě. Peníze se pokusím nějakým způsobem doručit. Pro příště bych rád komunikoval s někým, kdo nemá v hlavě nasráno. K mé manželce jezdí exekutoři třikrát do měsíce. Klidně si pošlete tu svou trestní výpravu, dojedete, a pak dojedete jako všichni před vámi," píše rozčílený muž, jehož identitu redakce zná.

Závěrem ostrého textu dodává, že by rád jednal přímo s exekutorem Homolou. „S Vámi já už jednat nebudu," dodal adresátovi svého psaní.

„Jako předseda podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení udělám maximum pro rychlé dokončení debaty nad novelou exekučního řádu a její schválení Poslaneckou sněmovnou tak, aby její účinnost byla ku prospěchu všem, kteří se do exekučních problémů teď budou dostávat. Vše bude odvislé od chodu Sněmovny,“ řekl před několika dny lidovecký poslanec Marek Výborný k tématu exekucí a s nimi spojených problémů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…