Holešovská výzva dnes pořádá další demonstraci

15.04.2012 6:18

Do Prahy a dalších měst svolali na dnešek opět protestní shromáždění organizátoři takzvané Holešovské výzvy, která mimo jiné požaduje demisi vlády a abdikaci prezidenta Václava Klause. Jaký zájem veřejnosti akce vzbudí, není jasné.

Holešovská výzva dnes pořádá další demonstraci
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Demonstrace proti vládě se přemístila před Českou televizi

Pod hlavičkou výzvy se v uplynulých týdnech konaly v několika městech protivládní protesty, kterých se zúčastnily tisíce lidí. Už tehdy organizátoři avizovali, že v podobných akcích hodlají pokračovat. Poslední protesty ale už tak výraznou odezvu neměly.

Zastavte reformy

Holešovská výzva volá po demisi vlády, po níž by byla jmenována dočasná vláda odborníků a začala příprava "spravedlivých demokratických" voleb, a po uzákonění běžně použitelného referenda. Vedle toho chce i zastavení církevních restitucí a penzijní, sociální, zdravotnické a školské reformy.

Představitelé také požadují rozpuštění politických stran a zavedení přímé demokracie. Protestujícím však právě politické strany - KSČM a ČSSD - vyjádřily podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…