Horáček vyplísnil Drahoše: Bude muset splácet svoje dluhy. Já ne!

28.03.2017 21:11

O prezidentské kandidatuře pana Jiřího Drahoše je definitivně jasno teprve pár hodin, ale bývalý předseda Akademie věd už svým oznámením vzbudil značný rozruch. Zostra na pana profesora zareagoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Už dříve se k Drahošově kandidatuře vyjádřili také předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík či předseda lidovců Pavel Bělobrádek. Se svou troškou do mlýna přispěl už i Drahošův protikandidát Michal Horáček.

Horáček vyplísnil Drahoše: Bude muset splácet svoje dluhy. Já ne!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař a kandidát na prezidenta v roce 2018 Michal Horáček

Dnes již bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš oznámil, že bude kandidovat na prezidenta republiky ve volbách v roce 2018. Střetne se tak např. se současným prezidentem Milošem Zemanem. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček krátce po oznámení Drahošovy kandidatury napsal, že jde o „PR kandidáta“ a ve prospěch Miloše Zemana mluví podpora ze strany občanů.  Nejen za tato svá slova se dočkal jak podpory, tak ale i výsměchu na sociálních sítích.

Kromě Miloše Zemana do prezidentského klání vstoupí i textař Michal Horáček, který svou kandidaturu oznámil již loni na podzim a objíždí Českou republiku. V různých městech pořádá besedy a setkání s občany.

Ve vyjádření pro server Info.cz poznamenal, že Drahošovi už vyjadřují podporu jak politické strany, tak někteří podnikatelé, a pokud by snad byl bývalý předseda Akademie věd zvolen hlavou státu, zřejmě by se musel těmto podporovatelům nějak revanšovat. Naproti tomu on jako Michal Horáček má dost peněz na to, aby si mohl celou kandidaturu financovat sám a mohl být skutečně nezávislým kandidátem, který se nebude dovolávat ani podpory politických stran, ani podpory podnikatelů.

Celé vyjádření naleznete zde.

„Pan profesor Drahoš bude jistě ten, jehož si vybraly politické strany a další entity. Je to naprosto zřejmý. I když tedy jen ústy svých předsedů a předních činitelů, než že by se ty strany nějak usnesly. Je to legitimní, je to legální. Budete tady mít pana prezidenta Zemana, budete tady mít pečlivě vybraného reprezentanta politických stran a pak tady budete mít nezávislého kandidáta. Já to jenom představuji poctivě, jestli vás to zajímá, že je někdo úplně nezávislý, že ho nikdo neplatí, že nemusí nic splácet. Já žádný dluhy nemám, nikdo mě nepodporuje. Každý, kdo je někým podporován efektivně, tak je to stejné, jako když si jdete půjčit do banky peníze. Všichni víme, že je musíte vrátit a s úroky. Já nikomu nic vracet nebudu,“ vymezil se proti Jiřímu Drahošovi Michal Horáček.

Podle serveru Novinky.cz už dvě sázkové kanceláře Fortuna a Chance věří víc v případné vítězství Drahoše než Horáčka. Zatímco na vítězství Drahoše je vypsán kurz 5 : 1, u Horáčka je to jen 7 : 1. Za jednoznačného favorita druhé přímé volby prezidenta je považován Miloš Zeman, na jehož vítězství je vypsán kurz 1,5 : 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…