Hovado, grázlové! Jan Hrušínský se čílí kvůli Zemanovi a Koněvovi. Zaútočil i na ParlamentníListy.cz

06.09.2019 11:47

Principál divadla Na Jezerce Jan Hrušínský se velmi kriticky zpětně ohlíží za shromážděním pro zachování sochy maršála Koněva v pražských Dejvicích. Zde se podle jeho slov sešli extremisté, komunisté, stalinisté a neonacisté s požehnáním prezidenta České republiky. „Je třeba se hlasitě ohradit, když kdejaké komunistické hovado bere do pusy slovo Osvětim,“ dodává ve svém komentáři, zveřejněném na sociální síti Facebook. A rovnou se pustil i do ParlamentníchListů.cz, které označil za dezinformační proruské médium.

Hovado, grázlové! Jan Hrušínský se čílí kvůli Zemanovi a Koněvovi. Zaútočil i na ParlamentníListy.cz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský coby dlouholetý Zemanův odpůrce v úvodu textu píše, že od nástupu Zemana do funkce prezidenta si zvykáme na každodenní lži a nehoráznosti, které se stupňují a neberou konce. „Přihlížíme největšímu úpadku morálky a slušnosti od listopadu 1989,“ dodává.

Anketa

Chcete, aby šel Andrej Babiš do vězení? Ať už za cokoliv.

12%
88%
hlasovalo: 22723 lidí

Občas pohár přeteče a je třeba se prý ozvat, jako třeba teď, kdy s požehnáním prezidenta České republiky se sešlo v Dejvicích na nepovolené demonstraci shromáždění lidí, kteří mávali zakázanými symboly komunismu a neonacismu. „Vyřvávali neonacistická hesla typu ‚Nic než národ!‘, zároveň nezapomněli vybírat do předem připravené kasičky peníze a křičeli, že trvají na falšování a překrucování naší historie po konci druhé světové války, jak tomu byli zvyklí před listopadem 1989,“ líčí akci Hrušínský.

„Extremisté, komunisté, stalinisté a neonacisté! Zoufalci s požehnáním prezidenta ČR,“ popisuje účastníky shromáždění a dodává, že policie tomuto nedovolenému srocení hanebnosti jen přihlížela. „Je třeba se hlasitě ohradit, když kdejaké komunistické hovado bere do pusy slovo Osvětim,“ nebere si servítky.

V kontextu s tím připomněl osud Milady Horákové, která byla vězněna v nacistickém lágru, než ji komunisti na dvoře pověsili stejně krutě a bolestivě, jako to dělali nacisté. Dále Hrušínský zmínil, že Ferdinand Peroutka byl zase uvězněn v koncentračním táboře, aby ho nakonec jeden sprostý lhář obvinil z obdivu k Adolfu Hitlerovi. 

„V naší zemi žijí desítky tisíc lidí, jejichž nejbližší příbuzní byli v Osvětimi krutě zavražděni. Jsem jedním z nich a hlasitě protestuji proti tomu, aby grázlové, kteří se živí lhaním či obhajováním lží svých nadřízených, brali tyto zavražděné nevinné lidi jako rukojmí svých lží,“ hřmí Hrušínský.

Obrací se proto s prosbou na všechny demokratické politiky a všechny slušné lidi ve veřejných funkcích, aby nechodili diskutovat s těmito lháři. „Nestojí o žádnou pravdu, a už vůbec ne o vaši slušnost. Té se jen vysmívají,“ zdůrazňuje Hrušínský.

„Nedávejte jim, prosím vás, důležitost, kterou ve skutečnosti nemají. Nediskutujte v médiích s těmito extremisty, estébáky, komunisty a neonacisty. Neposkytujte, prosím, rozhovory dezinformačním proruským médiím typu Parlamentních listů a jim podobných,“ apeluje dál Hrušínký, podle kterého se pak takovýmto lidem dodává zdání legitimity, kterou nemají.

„Nedávejte důležitost politickým šmejdům, kteří se naši zem znovu cílevědomě snaží vytrhnout z civilizované části světa,“ uzavírá ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský s tím, že demokracii je třeba bránit proti všem extrémům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…