Hovínko je nepřítel. Politik TOP 09 zaplavil občany svou fotkou a výhrůžkou

06.03.2019 12:39

Žižkov není Šiškov. Kampaň třetího pražského obvodu proti nepořádným pejskařům má výrazně zvýšit represi, současně být ale vstřícnou formou edukativní. K tomu má přispět i veršovaný slogan doplněný sérií fotografií, na kterých jako nevrlý a neuklízející majitel psa vystupuje osobně místní starosta z TOP 09.

Hovínko je nepřítel. Politik TOP 09 zaplavil občany svou fotkou a výhrůžkou
Foto: Screen Radniční noviny
Popisek: Radniční noviny Prahy 3

Radniční noviny bývají obvykle spíše informačním bulletinem, představujícím obyvatelům oficiální informace z jejich radnice. Radniční noviny městské části Praha 3, které jsou místním občanům distribuovány zdarma do schránek, se ale změnily k nepoznání poté, co se vlády nad třetím obvodem, zahrnujícím dominantně Žižkov, ujal starosta Jiří Ptáček.

Anketa

Považujete USA za spojence České republiky?

11%
89%
hlasovalo: 19192 lidí

Lídr kandidátky TOP 09, kterého v kampani podporoval Dominik Feri nebo Zdeněk Svěrák, se ujal radnice na konci roku 2018. Radniční listy hned v lednu zaujaly obsáhlým investigativním materiálem „Stopa Jana Palacha na Žižkově“. A třetí číslo roku 2019 ohromilo inovativním pojetím problému psích exkrementů na ulicích.

Titulní stránce vévodí obrázek pejskaře, jehož miláček právě udělal „nadílku“. Majitel se nemá k odklízení, takže zasahuje strážce pořádku. Nejedná se o policistu, ale o muže v záhadné modré uniformě, trochu připomínající stejnokroj čínských Rudých gard, vybaven dlouhým obuškem, kterým se proti provinilci hrozivě napřahuje.

Celý obrázek je završen heslem „Žižkov není Šiškov“.

Zajímavostí je, že edukativní foto vytvořili svépomocí přímo hlavouni radnice. Nerudného pejskaře představoval osobně starosta Ptáček, jeho psa zapůjčil místostarosta za Piráty.

Na straně 3 je pak téma rozvedeno v článku, který vysvětluje, že radnice zahajuje boj proti psím exkrementům. Kampaň má mít podobu „intenzivní spolupráce s městskou policií“, která, jak je výrazným písmem uvedeno, může nepořádnému pejskaři uložit pokutu až deset tisíc korun. Na druhou stranu radnice hodlá pejskařům pomoci „významný navýšením“ počtu stojanů se sáčky na psí exkrementy.

„Naprostá většina pejskařů po svých psech poctivě uklízí. Bohužel stále existují tací, kteří se k odpovědnosti za exkrementy svých miláčků nehlásí,“ píše se v textu.

Starosta Jiří Ptáček k tomu Radničním novinám sdělil: „Situace s psími bobky na chodnících v Prze 3 je neúnosná.“ Radnice prý chce být vůči pejskařům vstřícná a navýší počet stojanů se sáčky. „Ale podstatnou součástí naší snahy bude i represe,“ dodává starosta.

Konkrétní podobu jeho slovům o represi dodává šéf policie Prahy 3 Dušan Machoň. Doposud prý policisté přistupovali k neukázněným pejskařům benevolentně, nyní budou přísnější. Za přestupek „znečištění veřejného prostranství“ je možné udělit pokutu až deset tisíc korun spojenou se zápisem do Evidence přestupků. První letošní hříšník byl potrestán pokutou dva tisíce korun.

Následně je pejskařům jasně řečeno, ať si nemyslí, že poplatek ze psa, který je do radniční kasy povinně odváděn, je zbavuje povinnosti uklízet.

Na závěr jsou občané Prahy 3 poučeni, jak mohou „znečištěný chodník“ nahlásit, i s příšlušnými kontakty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …