Hřib strhl oblečení a sklidil bouřlivý aplaus. V Praze začala akce fanoušků komiksu

16.10.2021 15:26

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vystoupil na pódium, odhodil své ošacení a přítomné publikum propuklo v jásot a neutichající potlesk – právě toto bylo zahájení druhého ročníku festivalu Comic-Con Prague 2021, které je určené především milovníkům komiksu či sci-fi a fantasy žánrům. „Pravda zvítězila,“ prohlásil poté primátor na pódiu k tomu, že se podařilo letošní ročník akce uskutečnit.

Hřib strhl oblečení a sklidil bouřlivý aplaus. V Praze začala akce fanoušků komiksu
Foto: Repro FB
Popisek: Primátor Zdeněk Hřib zdraví diváky ComicConu 2021

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí
Hřib se na akci stylizoval do fiktivní postavy Arnolda Rimmera z britského sci-fi sitcomu Červený trpaslík – tedy do postavy, jež je holografickou simulací jednoho mrtvého člena posádky.

„Takže rozebereme si situaci, čekat na druhý Comic-Con tři miliony let v kosmu? … Ne, děkuji, mám jiný návrh! Trochu přitvrdíme, čas vyjednávání vypršel. Já navrhuji, abychom zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní a pokud to nebude stačit, tak je mi líto, ale přijde čas triček,“ započal na pódiu primátor Prahy a coby postava ze seriálu měl také na čele písmeno H značící, že nejde o člověka, nýbrž o hologram.  

To nebylo vše. Hřib se následně radil i s maňáskem na ruce a pak pokračoval. „Abych to zkrátil – samozřejmě bílá díra neúprosně chrlila čas, motory stály, hvězdy měnily své dráhy, princové mezihvězdných a planetárních šťouchů se nezalekli ničeho a díky své pracovitosti a odhodlání překonali veškeré zádrhely,“ ujistil s tím, že „pravda zvítězila“ a Comic-Con 2021 je konečně tady.

Hřib později popřál v souvislosti se zahájením akce „(pop)kulturní“ víkend, čímž odkázal, že letošní festival Comic-Con Prague potrvá až do neděle.

Na akci v prostorách O2 universum si na své přijdou fanoušci komiksu, cosplaye (stylizace do postav z filmů, knih či videoher), ale také ti, kteří holdují deskovým hrám.

Na akci dorazí i zahraniční návštěvníci, například britský herec a komik Norman Lovett (Červený trpaslík), herečka Natalia Tena (Harry Potter) či tvůrce komiksů Clint Langley (Soudce Dredd, Sláine).

Ještě den před zahájení akce nebyl pražský primátor natolik akční. Přípravy na „svátek“ příznivců komiksů ho zřejmě pořádně zdolaly a tak se na čtvrtečním zastupitelstvu sesunul na své červené židličce do opěrky a usnul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…