Hudeček totálně propadl

17.02.2014 11:22

Primátor hlavního města Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09) se ocitl na posledním místě žebříčku v průzkumu společnosti SANEP, který zjišťoval, jak si představitelé územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i hlavní město, vedou v důvěryhodnosti u veřejnosti. Naopak nejlépe hodnoceným se stal hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD).

Hudeček totálně propadl
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

Jiří Zimola se stal s 52,2 procenty kladných hlasů nejoblíbenějším hejtmanem. Druhým nejlépe hodnoceným představitelem krajů je hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD), který v únoru získal v souhrnu 52,1 procenta kladných hlasů. Zimola a Hašek jsou jedinými hejtmany, kteří získali nadpoloviční podporu obyvatel svých krajů.

Z pátého na třetí místo v pomyslném žebříčku oblíbenosti hejtmanů postoupil oproti listopadovým hodnotám hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). Čtvrtou pozici stejně jako v listopadu i v únoru udržuje nejvyšší představitel Libereckého kraje Martin Půta (SLK) se ziskem 48,6 procenta kladných hlasů.

Celý průzkum ZDE.

Na pátém místě se umístil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák (ČSSD, 44,2 %), na šesté pozici skončil se ziskem 37,2 procenty kladných hlasů nejvyšší představitel Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD). Sedmým nejlépe hodnoceným hejtmanem se v únoru stal se ziskem 37,1 % kladných hlasů hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD). Osmou příčku obsadil Jiří Běhounek z Kraje Vysočina (ČSSD, 31,4 %).

Ostatní hejtmani se nevyšplhali ani nad třicet procent kladných hlasů

Deváté místo patří sociálnědemokratickému hejtmanu Pardubického kraje Martinu Netolickému (29,5 %). Na desátém místě zůstává hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák (ČSSD, 28,6 %). Jedenáctá příčka patří představiteli Karlovarského kraje Josefu Novotnému (ČSSD), který má aktuálně důvěru v souhrnu 27,1 procent obyvatel Karlovarského kraje.

Na místo dvanácté se posouvá se ziskem 24,1 procenta kladných hlasů hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD). Předposlední se umístil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, který byl zvolen do své funkce po rezignaci Milana Chovance (ČSSD).

Poslední místo obsadil opět Hudeček

Nejhůře hodnoceným hejtmanem se stejně jako v listopadu, tak i v únoru se ziskem 18,2 procenta kladných hlasů, stal pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09), který si oproti listopadu pohoršil o 3,4 procentního bodu a jeho obliba tak nadále klesá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…