Huml se opět hájil kvůli Petře Kvitové

16.07.2014 10:01

Poslanec Stanislav Huml se stále obhajuje a vyvrací, že by o úspěšné české tenistce Petře Kvitové někdy řekl nebo napsal, že je špína a naopak na včerejší tiskové konferenci, kterou svolal, obvinil novináře, že vše překrucují. Všechno odstartoval článek o „špíně Petře Kvitové“, který poslanec minulý čtvrtek sdílel na svém Facebooku. Krátce poté se do něj pustili například politici, a to i spolustraníci. Odsoudila jej i jedna ze čtenářek ParlamentníchListů.cz.

Huml se opět hájil kvůli Petře Kvitové
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

 

Ani včerejší tisková konference Stanislava Humla nepřinesla uklidnění do debaty, kterou rozpoutal, když kritizoval Petru Kvitovou za to, že platí daně v Monaku. Dokonce zmínil, že by měla přijít o české občanství, což na tiskovce popíral. Včera pak vysvětloval své komentáře. Novinářům vyčetl, že mu do úst vložili slovo "špína", které na její adresu nikdy neřekl. Poškodili tak prý jeho i Kvitovou.

Jenže novináři nezapomněli na jeho výrok v Rádiu Impuls 10. července, kdy se nechal slyšet: „Já si o tom ale vážně myslím, že bychom se měli zamyslet nad tím, že když někdo odejde z České republiky a přihlásí se do jiného státu, že by měl přijít o občanství v České republice. Odvrhují to, že mi ta Česká republika k úspěchu i pomohla,“ uvedl tehdy.

I jedna ze čtenářek ParlamentníchListů.cz se postavila na stranu těch, kteří obhajují počínání Petry Kvitové a na Humlův profil napsala, že jeho odsuzování tenistky pravděpodobně pramení mimo jiné ze závisti.

Humlova slova jsou na rezignaci

„Tím, jaký jste z neznalosti a patrně i ze závisti spustil pokřik kolem dvojnásobné vítězky Wimbledonu, jste se už naprosto znemožnil. Vraťte se do uniformy dopravního policisty, tam snad budete platnější,“ míní čtenářka, která si říká Nezkrotná lvice.

Nicméně Milena Tomešová se domnívá, že v opravdové demokracii by Humlova slova vedla k rezignaci z vlastního rozhodnutí.  „K tomu je ovšem zapotřebí být čestným člověkem. Tak se ukažte! Zatím jsem nezaznamenala na konto této ostudy vaši sebemenší reakci. Z toho pro mne vyplývá, že poslanecký plat i výhody s ním spojené jsou vám milejší než čistý štít. Pak jste ale ubožák a rozhodně neaspirujete na pozitivní vzor pro českou mládež. Následkem je pak český bordel, kde už slušný člověk sotva dýchá,“ napsala.

„Nezkrotná lvice. Je třeba být nejen nezkrotná, ale i všímavá. Moje reakce dnes byla veřejná a snad i srozumitelná.,“ odpověděl Huml.

Celou otázku a odpověď poslance Humla najdete ZDE.

Ublížilo to mně i Kvitové

Stanislav Huml včera vysvětloval, jak to s jeho vyjádřeními skutečně bylo. Ale podle reakcí v médiích Huml nebyl přesvědčivý a před novináři nakonec utekl, aniž by připustil nějaké otázky. Novináři podle něj překrucováním poškodili jeho i Kvitovou. „Do úst mi byl vložen vulgární výrok, který jsem neřekl a rád bych ho chtěl důrazně dementovat," uvedl Huml.

„Nejen, že to ublížilo mně, ale ublížili jste i Petře Kvitové. Takže kdo tady spáchal větší hřích? Já, nebo vy? Já se domnívám, že v tento okamžik vy, protože jste nás poškodili v zahraničí," pustil se do novinářů.

„Pokud tato pseudokauza někomu ublížila, tak to nebyla Petra Kvitová,“ reagoval na Humlova slova její mluvčí Karel Tejkal. Tenistka si podle něj užila dovolenou i oslavy, například ty ve Fulneku. Kauza ji nijak nezasáhla.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…