Huml si povídal se čtenáři o Putinovi a uvěznění Karla Schwarzenberga. Bylo to dusné

04.09.2014 11:53

Poslanec ČSSD Stanislav Huml vzbudil v posledních dnech několikrát rozruch svými výroky. Po kritice sportovců, stěhujících se kvůli daním do Monaka, zaujal svými slovy, že USA nejspíš samy zorganizovaly útoky z 11. září, aby mohly následně začít svou válku proti terorismu. A naposledy zaujal slovy, že existují důkazy, že malajsijské letadlo nad Ukrajinou sestřelily vládní jednotky. I na to odpovídal čtenářům na svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

Huml si povídal se čtenáři o Putinovi a uvěznění Karla Schwarzenberga. Bylo to dusné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

První tazatel hned v úvodu Humlovi napsal, že jej obdivuje, ale pak se ukázalo, že se nejspíš jednalo o ironii. „Ani po 25 letech, co jste ukončil práci v SNB, jste nezapomněl na svá politická školení od soudruha politruka,“ chrlil na poslance. Jeho rozhled a přehled o světě prý přesně odpovídá Humlovu zařazení „dopraváka“. „Kde berete tu drzost? Naučil jste se ji u bolševiků?“ soptil čtenář. „Dobrý den, dík a obdiv,“ odepsal mu Huml stručně.

Jiný čtenář má prý dojem, že Huml svými výroky plní radu emigranta Jiřího Voskovce „mějte se dobře a pěstujte srandu“. Huml mu odvětil, že není vhodné trapně vtipkovat v době, kdy umírajícím Ukrajincům skutečně do smíchu není.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Další čtenářka naopak prozradila, že z časů působení u dopravní policie Humla zná a vyřídila poslanci pozdrav od svého manžela, kterého prý Huml od policie pamatuje. Pak se zeptala, proč Západ provádí Rusku takové věci. „Velice fandím Putinovi a Rusku jako takovému. Velice vám fandím,“ ujistila poslance, který v posledních dnech vyvolal rozruch několika svými výroky kritizujícími Západ. Huml v odpovědi po poděkování uvedl, že se domnívá, že příčinou nenávisti je zejména smlouva mezi zeměmi BRICS, která ohrožuje dolar jako hlavní záložní platidlo.

Jiný tazatel poslance ČSSD ujistil, že jej považuje za odvážného člověka. Takoví by prý měli být všichni poslanci, jenže tomu tak bohužel není. „Já osobně bych s takovými ,politiky', jakými jsou Šláfenberg, Kalousek či Štětina, nechtěl sdílet místnost, jakou je Poslanecká sněmovna,“ napsal čtenář. Huml za vyjádření obdivu poděkoval.

Tento čtenář pak zaslal ještě jeden dotaz, ve kterém se pobouřeně dotazoval, jak je možné, že poslanecký plat pobírá pan „Šláfenberg“, který nic nedělá a ve sněmovně většinou spí. „Navíc je to cizinec, který zde získal neprávem (resp. podvodem) obrovské majetky,“ připomněl čtenář. Ten navíc zastává názor, že předseda TOP 09 patří před soud „pro šíření nenávisti vůči slovanskému Rusku“. Huml odpověděl, že mandát od voličů je nedotknutelný, a vyjádřil obavu, že za své výroky Schwarzenberg nikdy stíhán nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…