Hurá! hlásí Maxová. Petříček jí bude pomáhat s migrací a proti dezinformacím

09.06.2021 15:15

Poslankyně Evropského parlamentu Radka Maxová (ČSSD, dříve ANO) vyjádřila na svém twitterovém účtu radost z toho, že se jejím kolegou stal exministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD).

Hurá! hlásí Maxová. Petříček jí bude pomáhat s migrací a proti dezinformacím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

„Od června jsme v týmu přivítali nového kolegu Tomáše Petříčka! Tomáše znám jako velmi vzdělaného, pracovitého a především slušného člověka s bohatými zkušenostmi. Naše chystané projekty se v nejbližší době budou týkat například boje proti dezinformacím a azylové politiky,“ napsala Radka Maxová.

Od června jsme v týmu přivítali nového kolegu, @TPetricek !! Tomáše znám jako velmi vzdělaného, pracovitého a především slušného člověka s bohatými zkušenostmi. Naše chystané projekty se v nejbližší době budou týkat například boje proti dezinformacím a azylové politiky.

— Radka Maxová (@MaxovaRadka) June 9, 2021

Petříček byl z pozice ministra zahraničních věcí odvolán poté, co se postavil ministru vnitra a předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi v boji o předsednické křeslo sociální demokracie. Dlouhodobě však proti němu vystupoval i prezident Miloš Zeman.

„Konec konců, není tajemstvím, že jsem dlouhodobě Pražskému hradu a prezidentovi trnem v oku. V poslední době zejména z některých konkrétních důvodů, jako jsou Dukovany, kde já jednoznačně říkám, že bezpečnost je na prvním místě. Nebo otázka očkování, kdy opět říkám, že bezpečnost a zdraví našich občanů je zásadní,“ uvedl doslova Petříček ke svému odchodu, a to s odkazem na případné přijetí ruské vakcíny Sputnik v Česku, ačkoli tato vakcína nebyla na rozdíl od jiných vakcín řádně prověřena Evropskou lékovou agenturou (EMA).

„Já odcházím se vztyčenou hlavou. Za své kroky v posledních dvou a půl letech se nestydím. Vždy jsem prosazoval proevropskou a prozápadní orientaci České republiky,“ zdůraznil tehdy také Petříček a posléze dodal, že v počátcích pandemie resort zahraničí zrealizoval největší repatriační akci v moderní historii tohoto státu. A dodnes se snaží Čechům pomáhat.

„Osobně jsem rád, že budu moci vrátit těch 2,5 roku své rodině. Zítra se děti vrátí do školy a do školky a těším se, že je tam povedu osobně. Také jsem dostal nějaké nabídky, které zvážím,“ prozradil Petříček 12. dubna. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…