Imunitní výbor rozhodne o vydání Ratha k dalšímu stíhání

22.05.2012 6:13

Sněmovní mandátový a imunitní výbor v úterý zřejmě doporučí poslancům, aby potvrdili stíhání poslance Davida Ratha (dříve ČSSD). Členové výboru bývalého středočeského hejtmana také vyslechnou. Bude to patrně mimo sněmovní budovu. Policie Ratha podezřívá z přijetí úplatku, je ve vazbě v Litoměřicích. Politik vinu popírá, za případem vidí politiku. Informuje ČTK.

Imunitní výbor rozhodne o vydání Ratha k dalšímu stíhání
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: David Rath hovoří ve sněmovně

Očekává se, že se výbor postaví za pokračování Rathova stíhání. O jeho vydání soudu rozhodla už před týdnem předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS), protože byl podle policie zadržen bezprostředně po spáchání trestného činu.

Výbor zasedne ráno ve sněmovně. Hlasováním by měl rozhodnout, zda se poslancům výslech uskuteční na půdě komory, nebo se za ním vypraví na policejní služebnu či státní zastupitelství. Poslanci se přiklánějí k druhé možnosti. Místo zatím nebylo zveřejněno, prý je určí právě zastupitelství. Odpoledne by měla schůze výboru pokračovat ve sněmovně, kde také padne verdikt.

Protikorupční policie viní Ratha z přijetí sedmimilionového úplatku. Poslanec už dříve podal standardní stížnosti proti vazbě i stíhání, nyní i ústavní stížnost. V případu jsou stíháni další čtyři muži a tři ženy za podplácení, poškození finančních zájmů EU a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Skupina údajně zmanipulovala výběrové řízení na rekonstrukci buštěhradského zámku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…