Internetem koluje nový trik. Podvodníci se tváří, že jsou policisté

12.10.2013 19:44

Internetem koluje nový trik, jak z lidí dostat peníze. Uživateli se otevře stránka, kde je fiktivní upozornění od policie, že v daném počítači byla nalezena nelegální pornografie. Pokud si pak nedá pozor, může podvodníkům zaplatit tisíce korun.

Internetem koluje nový trik. Podvodníci se tváří, že jsou policisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční policejní hlídka

"Ano, víme o tom. Tato aktivita tady přetrvává už od poloviny loňského roku,“ potvrdil pro TN.cz odborník na počítačovou kriminalitu Karel Kuchařík.

"Policie nikdy nejde touto cestou, aby žádala o zaplacení jakékoli kauce. Pokud by se domnívala, že se stalo podezření ze spáchání trestního činu přestupku, tak by jednala jiným způsobem. Takto by nikdy šetření nerealizovala," dodal.

Na náhledu stránky jsou loga policie a na první pohled se tváří věrohodně. Když si však text přečtete, je vidět, že byl přeložen strojem – je totiž plný chyb. Na internetových stránkách Policie ČR je návod, jak podobný podvod odhalit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…