Istanbulská úmluva a gender do škol. Je to tu zase a mlčí se o tom! Senátorka bije na poplach

09.03.2021 17:55

Ani v pandemii se nezastaví dlouhodobý politický kolorit jednadvacátého století. Senátorka Jitka Chalánková například upozorňuje, že vláda tento týden projednává „Strategii rovnosti žen a mužů“ kde se řeší úkoly k dosažení rovnosti ve státní správě.

Istanbulská úmluva a gender do škol. Je to tu zase a mlčí se o tom! Senátorka bije na poplach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka Jitka Chalánková

Anketa

Hospodařila Babišova vláda v době pandemie dobře s našimi penězi?

60%
40%
hlasovalo: 12417 lidí
Senátorka upozorňuje, že mezi rozumná opatření jsou schovány velmi pochybné zásahy do zákonů, o kterých ale vláda před veřejností zarputile mlčí. Zejména jde o návrh na zahrnutí genderové ideologie do vzdělávání dětí.

Podstatné je také navýšení financování genderových neziskových organizací. V situaci, kdy si za pandemie všichni utahují opasky, mají si tyto organizace v roce 2022 polepšit o 11 milionů.

„Vládní strategie je podvod na veřejnosti,“ varuje senátorka Chalánková. Pod hesly o lepší ochraně žen otevírá prostor pro průnik genderové ideologie. „Směřuje k unifikaci pohlaví a stírání přirozených rozdílů mezi ženami a muži,“ varuje senátorka.

„Na jedné straně tento plán požaduje investice do školek, podporu částečným úvazkům nebo volá po vyšších platech pro zdravotní sestry. Na druhé straně chce zákonem nařizovat větší podíl žen ve vedoucích pozicích a v politice, nutit samosprávu najímat lidi, kteří budou řešit hledisko rovnosti žen a mužů, anebo platit reklamu na nesmyslné projekty jen proto, že byly financované z evropských či Norských fondů,“ shrnuje vládní záměr.

Vyloženou kuriozitou pak je, že vládní strategie dává za úkol začlenit genderovou vyváženost třeba i do dopravní politiky.

Ve strategii je rovněž obsažen závazek přijmout problematickou Istanbulskou úmluvu a také Úmluvu Mezinárodní organizace práce o omezování násilí a obtěžování při práci. Tento dokument přitom vláda již v minulosti odmítla.

Vláda tedy prý nejspíš otevřeně klame veřejnost. Nebo je klamána vláda zmocněnkyní pro lidská právě, která materiál tlačí. Každopádně by vláda měla přiznat barvu a říci, zda tento dokument podporuje.

Zatím to podle senátorky Chalánkové vypadá tak, že genderová ideologie plíživě proniká čím dál hlouběji do státní správy a Babišova vláda se tváří, že to nevidí.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…