Ištvan prý stíhal pouze „pindíky". Zkušený novinář se rozepsal o údajné zvůli policie a žalobců

21.01.2014 9:32

Redaktor magazínu Euro Jan Hrbáček se na portálu Česká justice obsáhle zabývá nejnovějším vývojem ve vyšetřování kauzy Jany Nagyové. Začíná se prý ukazovat, že se jedná o „diskotéku právníků lobotomiků“. Lobotomie se dříve užívala k léčení závažných duševních poruch a zdá se prý, že by ji potřebovali zejména státní zástupce Ištvan a policejní detektiv Šlachta.

Ištvan prý stíhal pouze „pindíky". Zkušený novinář se rozepsal o údajné zvůli policie a žalobců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová vypovídala u soudu s Karlem Randákem

Anketa

Jakého výsledku dosáhne ODS ve volbách do Evropského parlamentu?

85%
9%
3%
2%
1%
hlasovalo: 12109 lidí

„Ivo Ištvan stvořil mafiánskou krakatici s takovým množstvím chapadel, že se už v nich sám zamotává,“ konstatuje Hrbáček. To, že nám někteří poslanci či poživačná premiérova milenka v pozici šéfky sekretariátu nejsou sympatičtí, podle něj ještě není důvodem, abychom je „zavírali a vytvářeli z nich mořskou stvůru, ne nepodobnou cose nostře“.

Je prý neuvěřitelné, že dnes je možné někoho bez důkazů zahrnout do zločinného spiknutí a na základě pochybných indicií jej rovnou obvinit z jeho vytvoření. Na základě obvinění zkonstruovaného z útržků a drbů je pak klidně možné někoho poslat do vazby.

„Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta a Ivo Ištvan nám ukazují, jak zrůdná může být moc, když se jí chopí ambiciózní, leč pomýlení brouci Pytlíci,“ píše komentátor. Vrcholem bláznovství je pak podle něj to, že byli za členy této mafie prohlášeni poradci Michal Moroz a Petr Dimun. Ti přitom podle Hrbáčka na šachovnici české politiky byli pouhými „pindíky“.

Vyloženě s psychickou normalitou pak prý hraničí konstrukce, že by bezpečnostní složky ovládl náměstek Moroz s vrchním státním zástupcem Grygárkem.

Fatální je však v této kauze prý především ohýbání práva. Pofidérní právní kličkou se případ zákonně příslušící do Prahy dostal na stůl olomouckého žalobce Ištvana a o domovních prohlídkách nakonec rozhodoval soudce z Ostravy. Tam se též rozhodovalo o vazbě, pod vedením soudce Romana Vicherka, bývalého policisty.

Ten prý po celou dobu vazebního jednání působil dojmem, že obviněné do vazby nepošle, aby v ní nakonec skončili až na jednoho všichni. „Tyto praktiky naplno obnažují, nebojme se to pojmenovat – zvůli – některých policistů a státních zástupců,“ píše Hrbáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…