Ivan Langer se má vrátit do ODS. Ale jen jako volební manažer, ujišťuje místopředseda Major

04.03.2019 21:21

Exministr vnitra Ivan Langer by se mohl navrátit do manažerské funkce a pomoci Občanské demokratické straně v Olomouckém kraji. Rozhodovat o tom budou dnes delegáti krajské organizace. V případě, že jej zvolí, stane se Langer členem regionální rady olomoucké ODS. Píší o tom dnešní Lidové noviny.

Ivan Langer se má vrátit do ODS. Ale jen jako volební manažer, ujišťuje místopředseda Major
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ivan Langer

„Ivan Langer je organizačně, manažersky i komunikačně schopný,“ uvedl místopředseda krajské organizace Martin Major v souvislosti s Langerovou nominací. Zároveň dodal, že jsou vyloučeny jeho politické ambice. „Nehledejte za tím žádné spiknutí. Potřebujeme akorát schopného manažera, který nám bude pomáhat s organizačními věcmi a koordinovat činnost před primárkami v kraji a před sněmovními volbami,“ dodal Major. Sám Langer bližší podrobnosti sdělit nechtěl. 

Langer v politice není již od roku 2010, kdy jej voliči vykroužkovali ve sněmovních volbách. V roce 2014 se pak o bývalém ministrovi a poslanci začalo hovořit v souvislosti s kauzou Vidkun. „Já o Vidkunu nic moc nevím. Co vím z veřejného prostoru, tak tam vystupuje jako svědek. Všechno ostatní jsou spekulace, o kterých se nechci vůbec ani bavit,“ podotkl k tomu Major. 

Závěrem se k Langerově možnému návratu vyjádřil i předseda ODS Petr Fiala. „Ivan Langer o svém přínosu pro olomoucké sdružení musí přesvědčit delegáty sněmu, nikoli celostátní vedení,“ podotkl s tím, že do ničeho jiného zasahovat nebude.

O možném návratu Langera pak informoval i server iRozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…