Ivana Zemanová ve středu promluví k novinářům

15.08.2017 14:11

První dáma Ivana Zemanová, která zároveň vede petiční akci sbírající podpisy pro druhou kandidaturu současné hlavy státu, vystoupí ve středu odpoledne před novináři. Manželka prezidenta Zemana oznámí, že její tým již sesbíral dostatek podpisů. Hranice nutná ke kandidatuře je 50 tisíc podpisů.

Ivana Zemanová ve středu promluví k novinářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Briefing k zahájení sběru podpisů k opětovné kandidatuře prezidenta Miloše Zemana na funkci hlavy státu

Petiční akce „Zeman znovu“ již splnila svůj úkol, dobrovolníci po celé republice sesbírali potřebných 50 tisíc podpisů, které současný prezident potřebuje k registraci do dalších voleb, které se mají konat příští rok v lednu.

Na tiskovém brífinku to zítra oznámí první dáma Ivana Zemanová, která je předsedkyní petičního výboru. Akce se bude konat ve středu ve 14 hodin nedaleko Pražského hradu v sídle Strany práv občanů.

Ve stejné kanceláři v Loretánské ulici, v někdejším bytě dcery prvního prezidenta Alice Masarykové, měl Miloš Zeman svůj volební štáb před první volbou v roce 2013.

Skutečnost, že podpisy již byly sesbírány, potvrdil před týdnem médiím šéf SPO a senátor Jan Veleba. Je pravděpodobné, že dobrovolníci budou pro Miloše Zemana sbírat podpisy dál. Na petici při předchozích volbách měl Zeman přes 100 tisíc podpisů. Nyní je změna v tom, že každý petent musí zároveň uvést také své číslo občanského průkazu nebo pasu.

Manželka prezidenta republiky se vedení sběru podpisů ujala koncem dubna. Tehdy novinářům řekla, že si váží pracovitosti a odvahy svého muže a chce ho jako správná manželka podpořit.

„Vážím si svého muže, vážím si toho, že byl v první přímé volbě zvolen. Vážím si jeho pracovitosti, odvahy říkat i nepopulární věci a vážím si toho, že se ve své funkci od počátku choval zodpovědně. Já jsem nikdy nepochybovala o tom, že mu šlo o prosperitu této země. Chtěla bych svého muže podpořit jako manželka. Žena by měla následovat svého muže a měla by ho podporovat. A já si svého muže vážím,“ uvedla před čtyřmi měsíci Ivana Zemanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…