Ivo Valenta posílá prozatím milion korun na akutní pomoc postiženým obcím

27.06.2021 11:10

Podnikatel a bývalý senátor Ivo Valenta oznámil, že je připraven pomoci postiženým obcím na jihu Moravy, přes které se ve čtvrtek přehnaly silné bouřky a tornádo. Na akutní pomoc prozatím vyčlenil milion korun.

Ivo Valenta posílá prozatím milion korun na akutní pomoc postiženým obcím
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Nejvíce škod způsobily silné bouřky a tornádo o síle přes 200 kilometrů za hodinu na jihu Moravy v obcích Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice a Lužice. Bouře poničily 1200 domů, z toho přes šedesát je určených k demolici. O život přišlo pět lidí, desítky lidí utrpěly zranění.

Podle jihomoravského hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) půjdou škody do miliard korun. Na stanovení přesné částky je stále příliš brzy.

Neštěstí zvedlo velkou vlnu solidarity, někteří dobrovolníci jezdí pomáhat na místa, další lidé posílají peníze. Finanční pomoc poskytne tamním lidem také někdejší senátor Ivo Valenta. „Tragédií, která se stala na jihu Moravy, jsem silně otřesen. Vyčlenil jsem prozatím milion korun na akutní pomoc nejpostiženějším částem regionu,“ avizoval Valenta rychlou první pomoc.

„Tyto prostředky rozdělíme přímo mezi obce, s nimiž navíc spolupracuji dlouhodobě. Jsem totiž přesvědčen o tom, že právě jejich vedení nejlépe ví, jak s nimi naložit a kde je jich aktuálně nejvíce potřeba,“ doplnil.

„Dlouhé hodiny jsem přemýšlel nad tím, co napsat k hrůze, která otřásla Hodonínskem a Břeclavskem. A vlastně stále nevím. Slova při pohledu na fotky docházejí. Katastrofa, apokalypsa, totální zkáza. Lidem se během pár sekund převrátil život, ztratili domovy, někteří dokonce své blízké,“ dodal závěrem a všem místním obyvatelům popřál upřímně hodně sil.

Pozn. redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.


 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…