Já budu hlasovat pro setrvání v EU, oznámil britský premiér Cameron

20.02.2016 14:54

Britský premiér David Cameron oznámil, že referendum o vystoupení či setrvání ostrovního království v EU proběhne 23. června. On sám bude hlasovat pro setrvání Velké Británie v evropském společenství. Informovala o tom ČTK.

Já budu hlasovat pro setrvání v EU, oznámil britský premiér Cameron
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Předseda vlády Spojeného království David Cameron oznámil svým občanům, kdy budou moci rozhodnout o dalším osudu své vlasti. Hlasování důležité pro celou Evropskou unii se odehraje 23. června tohoto roku. Doporučil lidem, aby hlasovali pro setrvání v EU.

Premiér však také řekl, že nechá své ministry svobodně se rozhodnout, zda budou voliče přesvědčovat o setrvání v EU, či naopak prosazovat vystoupení ze společenství. A několik jeho ministrů dává jasně najevo, že Bruselu už bylo dost. Tento názor neskrývá i ministr spravedlnosti a kamarád premiéra Michael Gove.

„Britské euroskeptiky ale výsledek Cameronova snažení v Bruselu očividně nenadchl. Důrazně ho odmítl předseda protievropské strany UKIP Nigel Farage, který míní, že jde o ‚skutečně patetickou dohodu‘, a vyzval k opuštění EU,“ píše ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…