Já jsem návrh ohledně velezrady prezidenta nepodával... Schwarzenberg odpovídal čtenářům PL

10.03.2016 16:35

Z PROFILŮ Bývalý předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na serveru ParlamentníListy.cz odpovídal na dotazy čtenářů. Týkaly se především migrační krize a „vyjednávání s teroristy“.

Já jsem návrh ohledně velezrady prezidenta nepodával... Schwarzenberg odpovídal čtenářům PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg hovoří

„Za nelegální překročení hranice vyhoštění. Proč nebyl návrh Úsvitu přijat? Podle mě je to rozumné řešení. Nelegální imigranti si přece azyl a naši pomoc nezaslouží,“ napsal čtenář. „Nejdříve by muselo být jasné, kam by měli být dotyční vyhoštěni. Musí být jasné, kdo je přijme. To je klíčová otázka,“ odvětil Schwarzenberg.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Je kritika NATO oprávněná? Kolik ČR ročně investuje do obrany?“ zeptal se čtenář.

„Celkově investujeme příliš málo, což je problém, a tím za ta léta deficit velice narostl,“ zareagoval Schwarzenberg.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Co je horší, že Stropnický komentoval kauzu kolem unesených libanonských Čechů a detaily výměny, nebo že prezident veřejně potvrdil spekulaci, že Česko za Češky zaplatilo výkupné?“ otázal se další čtenář. A Schwarzenberg opět reagoval velmi krátce. „Já jsem návrh ohledně velezrady prezidenta nepodával, ptejte se těch, kteří jej navrhují,“ odvětil.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Proč se občanům zatajují tak zásadní informace, jako že Česko zaplatilo miliardy za unesené Čechy? Jestli je tohle běžná praxe států, a nic nenasvědčuje tomu, že to tak není, tak se nedivím, že jsme tam, kde jsme… Jak se chcete zbavit teroristů, když je zároveň dotujete?“ zeptal se další čtenář.

„Je to velice citlivá otázka, neboť ve hře jsou životy našich občanů. Zde je nutné přezkoumat každý jednotlivý případ. Například v Afghanistánu mám dojem, že to byli spíše místní lupiči než teroristické organizace, ale nemám k dispozici všechny informace,“ zareagoval Schwarzenberg.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…