Já klidně budu na prezidenta kandidovat, svěřil se Jiří Pospíšil

23.04.2017 17:48

Hostem Pressklubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl dnes europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil. Mimo jiné hovořil i o návrzích Evropské komise či o prezidentských volbách.

Já klidně budu na prezidenta kandidovat, svěřil se Jiří Pospíšil
Foto: TV Prima
Popisek: Jiří Pospíšil hostem Partie na TV Prima

„V tuto chvíli navštěvuji debaty Kroměřížské výzvy, a jak už jsem řekl, na základě těchto debat se v průběhu května a června rozhodnu,“ řekl hned úvodem k prezidentské volbě Pospíšil. „Rád bych přispěl k tomu, abychom měli jiného prezidenta než pana Zemana. Jako občan České republiky bych chěl prezidenta, který bude více prozápadní a proevropský,“ dodal. 

„Jsem připraven klidně kandidovat, ale nerad bych ta procenta sebral jinému kandidátovi, který má větší šanci Miloše Zemana porazit,“ řekl například s ohledem na textaře Michala Horáčka a vědce Jiřího Drahoše. „Rád bych, aby do druhého kola postoupil někdo, kdo by mohl být jiný než Miloš Zeman,“ míní. To, že by Zeman vyhrál v prvním kole, si nemyslí. I přestože však neví, zda bude kandidovat, podpisy na podporu jeho kandidatury již Kroměřížská výzva sbírá. 

Následně se pak vyjádřil k návrhu Evropské komise ohledně zákazu igelitových tašek. „Také jsem na to koukal. Je to návrh Evropské komise. A já pro to rozhodně hlasovat nebudu. Téma igelitek si má každá země upravit v rámci svého odpadového hospodářství. Ale rozhodně to nemá být téma Evropské unie,“ dodal. „Nejsem pro regulaci,“ zdůraznil pak. 

„Takovéto podivné návrhy vytvářejí velmi špatný obraz a dojem z Evropské unie,“ přiznal pak Pospíšil, jenž je sám podporovatelem myšlenky evropské integrace. „Mám pocit, že Evropská unie místo toho, aby řešila migraci, jednotný trh, řeší takovéto zákazy, které zvyšují nevraživost občanů vůči evropské integraci. Tím však Evropa vypouští sama sobě rybník,“ řekl.

Pospíšil se pak vyjádřil proti přijímané směrnici o zbraních. „Evropská komise bohužel nechápe, že bojovat proti terorismu nemůžeme tím, že zakážeme zbraně,“ řekl Pospíšil. „Je to projev naivity evropských úředníků. Ten návrh je škodlivý a zakazuje určité typy legálně držených zbraní,“ dodal. 

„Samozřejmě mě mrzí, že ty kauzy končí do vytracena. Justice není schopna říct, jsou vinni nebo nevinni. Obecně to, že justice není schopna dotahovat kauzy do konce, to mě mrzí a je to špatný signál,“ vyjádřil se pak následně ke kauzám Rath, Janoušek, Dalík a další, jež v současné době de facto stojí na začátku. 

„Korupce je obecně problém české společnosti a nelze vyloučit, že může být i v justici. Ale nechci to spojovat s nějakou konkrétní kauzou,“ podotkl závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…