Já nechlastám, tvrdil Juncker. A kopl do sebe čtyři sklenky najednou

14.09.2016 19:54

Britský deník The Telegraph přinesl trochu jiný pohled na vystoupení předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera. Lucemburský politik konstatoval, že EU prožívá krizi. The Telegraph se však podíval na to, jak je to u Jeana-Clauda Junckera s alkoholismem.

Já nechlastám, tvrdil Juncker. A kopl do sebe čtyři sklenky najednou
Foto: juncker.epp.eu
Popisek: Jean-Claude Juncker

„Kontroverzní šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker popřel, že by měl problémy s alkoholem. Během tohoto popírání však stačil vypít čtyři sklenky šampaňského,“ píší britské noviny. O možném opilství předsedy mocné Evropské komise se spekulovalo od okamžiku, kdy od jednoho diplomatického zdroje zaznělo, že si Juncker dává koňak k snídani. Předseda Evropské komise to však v rozhovoru pro francouzské novináře důrazně popíral.    

Junckerovo pití je na pořadu dne už od roku 2014. V roce 2015 překvapil všechny politiky, když maďarského premiéra Viktora Orbána bez obalu označil za „diktátora“. Později Orbána rozpustile poplácal po tváři. Předseda Evropské rady Donald Tusk byl Junckerovou familiérností značně šokován.

„Myslíte si, že bych měl ještě dnes svou kancelář, kdybych opravdu popíjel koňak každé ráno k snídani?“ ptal se Juncker francouzských novinářů. Nelíbily se mu ani spekulace o tom, zda lže i své ženě o pití alkoholu, či nikoliv. Pakliže někteří lidé dovozují, že Juncker pije z toho, jak chodí, předseda EK se brání, že jeho chůze souvisí s úrazem z minulosti – z autonehody. Po autonehodě z roku 1989 upadl Juncker na tři týdny do kómatu a šest měsíců musel používat invalidní vozík.

„To jediné, čím trpím, je únava. Být předsedou Evropské komise není totéž jako být předsedou Lucemburska. Musím pracovat 14 až 15 hodin denně a na to jsem nebyl zvyklý,“ konstatoval Juncker.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…