Já nic platit nebudu, ptejte se těch, co mě vykroužkovali, rozčílil se senátor – poslanec – senátní kandidát Hlavatý

03.11.2017 22:30

Úspěšný podnikatel Jiří Hlavatý se v roce 2014 stal senátorem za hnutí ANO. Jenže v roce 2017 se nechal dobrovolně napsat na kandidátní listinu hnutí ANO při volbách do Poslanecké sněmovny a byl zvolen. Není z toho příliš nadšen. Preferenční hlas mu dalo takřka pět tisíc lidí a tím ho vlastně moc nepotěšili, nikdy do Poslanecké sněmovny nechtěl. Tak se teď rozhodl vrátit do Senátu.

Já nic platit nebudu, ptejte se těch, co mě vykroužkovali, rozčílil se senátor – poslanec – senátní kandidát Hlavatý
Foto: ANO
Popisek: Jiří Hlavatý

Podnikatel Jiří Hlavatý se v roce 2014 stal senátorem za hnutí ANO Andreje Babiše. A podle všeho jím plánoval být po celé šestileté období. Jenže ve volbách do Poslanecké sněmovny se rozhodl podpořit hnutí ANO a nechal se připsat na kandidátku do dolní paramentní komory. A co čert nechtěl, voliči ho volili. Stal se tedy poslancem.  

Jenže tím mu automaticky zanikl mandát senátora. Hlavatého to naštvalo. Podle svých dřívějších vyjádření netušil, že mu mandát senátora automaticky zanikne po zvolení poslancem. Netušil, že si nebude moct vybrat, zda chce být členem dolní parlamentní komory či horní parlamentní komory. Nemožnost si vybrat v něm prý dokonce vyvolala pocit, že znovu žijeme v totalitě. Po svém zvolení poslancem byl nespokojen, ale postupem času se s tím prý smířil.

Mezitím prezident Miloš Zeman vypsal nové volby do Senátu. Hlavatého musí někdo nahradit. Ale podnikatel se po pár dnech rozmyslel a řekl si, že se zkusí znovu vrátit do Senátu. Neměl by se ale podílet na nákladech na volby, které vyvolal tím, že se dobrovolně nechal zapsat na kandidátní listinu hnutí ANO do Poslanecké sněmovny? Tuto otázku položil Babišovu senátorovi-poslanci server iHNed.cz. A dočkal se rázné odpovědi.   

Celý článek naleznete zde

„Já jsem se nenechal zvolit poslancem, 4850 voličů mě vykroužkovalo. ... Já nevím, co je na tom nelogického. Vy to rozporujete a jdete proti 4850 voličům, kteří mě vykroužkovali. Proti nim jdete. Jich se zeptejte, proč mě vykroužkovali. A jich se zeptejte na to, jestli zaplatí náklady na dodatečné volby. Ale ne mě. Rozumíte mi,“ vysvětloval poslanec, jenž zjevně nechtěl být poslancem.

Hlavatý zdůraznil, že se nechal připsat do zadních pozic na kandidátní listině a občané mu dali své preferenční hlasy. S čímž nepočítal, takže odpovědnost za vypsání doplňovacích voleb nenese on, ale voliči, kteří se rozhodli ho vykroužkovat na volitelné místo.

„Jsem slušný, čestný člověk, takže vám znova opakuji, že se musíte zeptat těch 4850 voličů, kteří mě vykroužkovali. To byli oni, kdo způsobili to, že teď budou doplňovací volby. Jinak si to nedovedu vysvětlit,“ pokračoval.  

„Chci prostě obhajovat mandát senátora. Podíval jsem se z okna, nebo já nevím, co vám na to mám říct. Nic za tím, proboha, nehledejte. Není tam žádná spekulace z mé strany.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…