Jágr a spol. budou zírat. Známá osobnost upozornila na podvody kolem mistrovství světa

15.05.2015 13:18

Ředitelka společnosti Next Finance s.r.o. a blogerka zpravodajského serveru iDNES.cz Markéta Šichtařová se pustila do mistrovství světa v ledním hokeji, které právě finišuje v Praze. Podle ekonomky, která patří k nejcitovanějším osobnostem ve svém oboru, za svou knihu dostala ocenění Magnesia Litera a často komentuje i v populárních médiích, dochází během mistrovství masově k podvodům, které se přehlížejí.

Jágr a spol. budou zírat. Známá osobnost upozornila na podvody kolem mistrovství světa
Foto: OV MS IIHF
Popisek: Vstupenky na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015.

Tak to by Jágr a spol. koukali, kdyby se k nim dostal komentář Markéty Šichtařové. Ta si "takhle jednou pustila rádio", ve kterém slyšela, jak pražská policie zadržela pět osob kvůli podezření z nelegálního obchodování se vstupenkami na právě probíhající hokejové mistrovství.

„Co je na tom proboha špatného,“ ptá se na svém blogu Šichtařová, která uvažuje nad tím, že cena vstupenek byla jednoduše špatně stanovena. „Kdyby byly ceny lístků správně stanovené, tedy tržně, žádné šmelení s nimi by nemohlo nastat. Černý trh by neexistoval,“ říká a dodává, že ceny vstupenek měly být vyšší, i přesto, že bylo cílem, aby hokej mohli sledovat i ti méně majetní. Jenže i to bylo podle ní pochybné. „Kdo tvrdě pracuje za průměrnou mzdu, nemá čas stát hodinové fronty u pokladen v předprodeji. Zato opravdu bohatý člověk nemá problém zaplatit si deset bezdomovců, aby u pokladen přespali a pak lístky koupili jako první,“ zamýšlí se.

Spoluautorka oceněné knihy o dnešní politické a ekonomické realitě „Lumpové a beránci“ se také zastavuje u toho, proč toto vlastně řeší policie, která podle ní nemá asi nic jiného na práci. „Není vůbec snadné rozlišit, kdo lístky prodává na kšeft a kdo jen proto, že onemocněl a najednou nemůže přijít. Policie to řeší proto, že přeprodej vstupenek zakazují přímo podmínky pořadatele šampionátu. Pak by ovšem bylo lepší, kdyby si organizátor celou regulaci zajistil z vlastní kapsy – a ne skrze policii placenou z mých daní,“ otáčí se blogerka na adresu pořadatelů letošního mistrovství.

Celý blog ZDE

Organizátoři se zasloužili o méně peněz vybraných na daních

Organizátor podle Šichtařové kvůli špatně stanoveným cenám nejen zaměstnává za naše daně policii, ale ještě se zasloužil o to, že stát vybere méně na daních. „Kdyby nastavil vyšší ceny, odvedl by vyšší daně, překupníci by neměli nezdaněný zisk,“ myslí si a dodává, jak se to mohlo vyřešit. Lístky se podle ní dají vydražit v elektronické aukci, která je nejférovější. „Dokud nebudou aukce, cenu za ně správně stanoví sami překupníci. Co je vlastně na jejich činnosti a nápravě chybných cen – krom vyhýbání se daním – špatného?“ ptá se.

Podle Šichtařové si za tyto problémy tedy mohou sami pořadatelé mistrovství, a navíc se jí nelíbí, nesmyslná regulace, která okolo celé akce je. „Koupíte si něco za své peníze – a je vám diktováno, co s tímto svým nabytým majetkem máte dělat, jako by to nebyla jen vaše věc,“ píše  žena, kterou prý tato událost dohnala k tomu, že požádala o občanství v Liberlandu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…