Jak je to možné? Velký údiv nad tím, jak Trump podlehl Putinovi

11.07.2017 13:34

Trump prý v Hamburku “zatlačil” na Putina v otázce hackerských útoků při loňských prezidentských volbách v USA. Rusko je v tom prý nevinně, tvrdí prezident Putin.

Jak je to možné? Velký údiv nad tím, jak Trump podlehl Putinovi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Plakát nevládní organizace Reportéři bez hranic

Dlouho očekávané setkání setkání mezi prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem a prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem se uskutečnilo v pátek 7. června v německém Haburku v rámci setkání světových lídrů zemí skupiny G 20. 

 

Podle původního plánu mělo setkání trvat kolem třiceti minut. Nakonec se ovšem oba prezidenti spolu se svými ministry zahraničí a tlumočníky zavřeli do oddělené místnosti na více než dvě hodiny. 

 

Podle vyjádření amerického ministra zahraničí Rexe Tillersona prezident Trump “zatlačil” na Putina v otázce ruského hackerského útoku na americké volební systémy v rámci prezidentských voleb v roce 2016. Prezident Putin veškerá obvinění odmítl. 

 

Tillerson dále dodal, že Bílý dům toto téma nehodlá kompletně “smést ze stolu”, nicméně se hodlá zaměřit na to, jak zajistit, aby americká strana od Ruska “dostala záruku”, že k ničemu podobnému nedojde v budoucnu. 

 

“Velkou otázkou před setkáním bylo to, zazní-li obvinění Ruska z úst Donalda Trumpa při samotné schůzce. K tomu zjevně došlo, nicméně ta lehkost, se kterou přijal Trump Putinova slova, je skutečně udivující,” uvádí server theconversation.com.

 

Sýrie 

 

V otázce situace v Sýrii se oba lídři shodli na tom, že je třeba podpořit klid zbraní v jihozápadní části země. K žádné další dohodě ovšem nedošlo a sám Tillerson přiznal, že režim klidu zbraní v Sýrii má obvykle velmi krátkodobý charakter. 

 

Ruská federace má se Spojenými státy společný zájem v boji proti Islámskému státu a šíření jeho vlivu. Nicméně v mnoha dalších bodech se postoj Washingtonu s tím moskevským rozchází, zejména co se budoucnosti role současného prezidenta země Bašára al-Asáda týče. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…