Jak je to s prezidentským fondem na splácení dluhu? Tady jsou podrobnosti

29.12.2013 12:38

Ve vánočním poselství mluvil prezident Miloš Zeman především o tom, co se mu podařilo za prvních devět měsíců působení v úřadu. Mezi jiným zmínil také založení prezidentského fondu určeného na splácení státního dluhu. Sám do něj posílá šedesát tisíc za měsíc a pochvaluje si, že pozadu nezůstávají firmy, ani jednotlivci. Server iHNed.cz však přináší informace o tom, že “obyčejní“ občané nejčastěji přispívají jednu korunu.

Jak je to s prezidentským fondem na splácení dluhu? Tady jsou podrobnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman odjíždí služební limuzínou

„Nejaktivnějším přispěvatelem do Zemanova fondu je Ing. Pavel Drs. Poslal už 97 příspěvků, ty ale dohromady činí jen 110 korun. Aktivní dárce totiž několikrát měsíčně přispíval jednou korunou. Od listopadu sice zvýšil vklady, ale jen o 50 haléřů,“ píše server. Údaje čerpá z webu www.prezidentskyfond.cz. Našli se i další dárci, kteří věnovali korunu, dokonce i opakovaně. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček k tomu poznamenává, že prezident je rád za sebemenší příspěvek.

Z firem je nejaktivnější Tekoo reality, s. r. o., která darovala sto tisíc. Prezident dává šedesát tisíc každý měsíc a do fondu jednou přispěl i jeho kancléř Vratislav Mynář - padesát tisíc korun. Stojí za pozornost, že premiér v demisi Jiří Rusnok neposlal ani onu symbolickou korunu.

Česká televize k tomu dodává, že v souhrnu měsíčně na prezidentem zřízeném účtu přistane asi 120 tisíc korun. Státní dluh však o tuto sumu naroste každých 35 vteřin, takže se Zemanova snaha zdá být takřka marnou. V tuto chvíli státní dluh činí jeden bilion a 859 miliard korun navrch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…