Jak zabránit opakování tragédie ze Žďáru? Ministr Chládek odpovídá čtenářce

19.10.2014 8:59

Z PROFILŮ Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) neuspěl v senátních volbách. V horní komoře ho nahradí Zdeňka Hamousová za ANO. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se za člena svého kabinetu postavil. Šéf resortu se tam musí vypořádávat s celou řadou problémů. Z poslední doby musí především reagovat na vražedný útok na středoškolského studenta ve Žďáru nad Sázavou.

Jak zabránit opakování tragédie ze Žďáru? Ministr Chládek odpovídá čtenářce
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz Zitová chtěla od ministra školství Marcela Chládka slyšet, co je třeba udělat pro to, aby se neopakovala žďárská smrtelná tragédie.

Ministr poděkoval za otázku a jal se odpovídat. „Ihned po události jsme vydali doporučení ředitelům, aby překontrolovali zabezpečení svých škol. Na tuto věc se bude v současnosti plně soustředit také Česká školní inspekce. Spíše bychom však měli začít diskutovat o tom, jak je možné, že duševně narušená osoba, která již jednou něco takového spáchala, byla opět puštěna na svobodu,“ míní šéf resortu školství.

Položit dotaz Marcelu Chládkovi můžete prostřednictvím jeho profilu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…