Jakl vrací úder za Klausovu masturbaci: Viewegh měl sex s nezletilými

27.09.2012 12:51

REVUE Spisovatel Michal Viewegh se chystá vydat knihu „Mráz přichází z Hradu“, kde popisuje špatný stav české politiky. Kritikou nešetří zejména prezidenta Václava Klause. Teď ale Pražský hrad vrací úder. Ředitel politického odboru kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl poukazuje na to, že minulost Viewegha byla poměrně barvitá a vydala by na dobře prodávanou knihu. Informují Prvnízprávy.cz.

Jakl vrací úder za Klausovu masturbaci: Viewegh měl sex s nezletilými
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Ladislav Jakl

Vieweghova minulost údajně skrývá nejedno překvapení. „Těším se na jeho knihu o tom, jak sám vykrádal auta, provozoval skupinový sex s nezletilými a uplácel autory recenzí," řekl Jakl serveru Prvnízprávy.cz.

Jakl tak reaguje na úryvky z nové Vieweghovy knihy, které se dostaly do médií. V nich spisovatel útočí na prezidenta republiky i další politiky, kteří s Hradem nějak souvisejí. Klause například popisuje jako homosexuála, který nechal zavraždit svého milence.

Ukázku z knihy zveřejnil v pondělí server iDnes.cz. Začátek kapitoly popisuje sen, který se zdál prezidentovi. Vystupoval v něm jeho údajný milenec Lenny. "Šlo o sen v jistém ohledu trochu smutný - ale zároveň i vzrušující. Livia byla na Maledivách (pikantní bylo, že si s dětinskou škodolibostí vybrala stejný atol, kde tenkrát byl s Lennym), takže Václav Klaus si mohl přitáhnout balíček papírových kapesníků Zewa a nerušeně si ten erotický výjev přehrát ještě jednou. Potom zůstal v posteli a začetl se do novin a časopisů - což mu ovšem jako obvykle zkazilo náladu," uvedl server iDnes.cz úryvek, ze kterého může vyplývat, že prezident ve Vieweghově knize masturbuje.

Viewegh do knih zařazuje také vlastní zkušenosti

Server Prvnízprávy.cz upozorňuje na to, že ve svém románu může Viewegh popisovat vlastní zkušenosti ze života. Sám spisovatel přiznal, že píše podobným stylem.

„Bezpochyby patřím k tomu typu autorů, kterým se lépe píše o tom, co alespoň zčásti sami prožili, a nijak nepopírám částečnou autobiografičnost některých motivů," cituje server Viewegha. Reakci spisovatele na slova Ladislava Jakla se ovšem nepodařilo získat.

Jakl možná narážel na mnohaletý spor Viewegha s bulvárním deníkem Aha!, který před lety otiskl nepodloženou zprávu, že spisovatel měl sex s nezletilou milenkou. Vieweghovi se podařilo vysoudit odškodné 200 tisíc korun. Spor ale pokračoval dál. V březnu letošního roku ale Ústavní soud vyhověl jeho stížnosti a uznal, že suma je příliš nízká.

Případem se bude znovu zabývat Městský soud v Praze, který by měl rozhodnout o vyšší částce. Deník Aha! zveřejnil nepodloženou zprávu o milence v době, kdy Vieweghova manželka čekala dítě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…