Jakub Janda: Náš think-tank je pod útokem Ruska!

14.08.2019 14:05

Think-tank Evropské hodnoty se stal terčem hackerského útoku. Pravděpodobně šlo o útok státního aktéra, protože byl připravován přes rok. Výkonný ředitel Evropských hodnot ukázal na Rusko. Think-tank má prý na zádech terč, protože rozkrývá nepřátelské aktivity ruské diktatury.

Jakub Janda: Náš think-tank je pod útokem Ruska!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Think-tank Evropské hodnoty rozeslal tiskovou zprávu, ve které upozornil, že se stal terčem kybernetického útoku. S odvoláním na investigativní skupinu Belingcat výkonný ředitel Evropských hodnot Jakub Janda konstatoval, že za útokem mohla stát ruská vojenská rozvědka GRU.

Anketa

Jaký máte názor na Jaroslava Foldynu?

hlasovalo: 16701 lidí

Jasný důkaz pro to neexistuje, ale jistým vodítkem může být skutečnost, že tento útok byl dlouho připravován – od března 2018. Terčem útoku se vedle spolku Evropské hodnoty stali novináři britského deníku The Guardian, BBC a několik ruských novinářů.

„Že jsou naši analytici společně s předními západními specialisty zaměřenými na ruské vlivové operace cíli natolik sofistikovaného útoku nám jen potvrzuje, že máme pomyslné terče na zádech. Je to cena, kterou platíme za rozkrývání nepřátelských aktivit ruské diktatury v regionu střední a východní Evropy. Během tohoto incidentu nebyly ohroženy žádné z našich citlivých údajů. Děkujeme bezpečnostním institucím demokratických států, které pomáhají chránit lidi jako jsme my a mnoho dalších, “ uvedl Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…