Jan Čulík: Zeman je buď blbec, nebo lže, když říká, že nezná Konvičku. Jakého psychologa by bylo zapotřebí, aby rozbil českou hysterii proti uprchlíkům?

26.11.2015 12:18

Když si šéfredaktor Britských listů Jan Čulík přečetl o tom, že lídr Bloku proti islámu Martin Konvička je stíhaný za šíření nenávisti, zajásal. Pro českou společnost, složenou povětšinou ze zbabělců, je prý ozdravné, že se „fašista, psychopat a lhář“ konečně stal terčem trestního stíhání.

Jan Čulík: Zeman je buď blbec, nebo lže, když říká, že nezná Konvičku. Jakého psychologa by bylo zapotřebí, aby rozbil českou hysterii proti uprchlíkům?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

„Doufám, že to poslouží i jako vážné varování všem ostatním nenávistníkům, mnozí z nich paradoxně na fórech českých médií a na sociálních sítích v reakci na zahájení trestního stíhání proti Konvičkovi páchají dál stejně trestné činy, z nichž je nyní obviňován jejich vzor,“ uvádí Čulík ve svém komentáři na Britských listech. Takoví lidé by si podle něj měli uvědomit, že výroky na sociálních sítích zůstávají dohledatelné, mohli by tudíž být v budoucnu rovněž popotahováni policií.

Na tom samém místě se Čulík navezl do prezidenta Zemana, který prostřednictvím svého mluvčího vzkázal, že Konvičku nezná a na Albertově ho viděl poprvé. Publicista však nevěří, že by o tom Zemana někdo z prezidentské kanceláře neinformoval, navíc argumentuje červnovým rozhovorem pro ParlamentníListy.cz, v němž Zeman odpovídal na otázku spojenou s Martinem Konvičkou. „Zeman je buď blbec, že o tom ‚nevěděl‘, jak nám nyní tvrdí – což by bylo opravdu znepokojující u prezidenta ČR – anebo nám prostě lže,“ konstatuje Čulík.

Zaměstnat psychologa

Ve svém dalším čtvrtečním komentáři se Čulík „zlobí“ nad zápecnictvím Čechů. „Všechny ty neuvěřitelné kydy od českých rádoby autorit, které – bez faktů a bez důkazů – tvrdí, že Neevropané, muslimové do Evropy nepatří (jak si to vůbec mohou DOVOLIT? Kde se bere ta jejich arogance?), jsou šokujícím příkladem komické ignorance a neuvěřitelného zápecnictví,“ čílí se.

„Co je nutné udělat, aby to pochopili i Češi? Je třeba zaměstnat psychologa, který by dokázat přesvědčit Čecha šílícího, že v krásný červnový letní den v žádném případě nemůže jít ven, protože ‚tam jsou divní, neznámí lidé‘ – aby tuto fóbii zrušil?“ zamýšlí se dále publicista s tím, že by ho opravdu zajímalo, jakého psychologa by bylo zapotřebí, aby tu nenávistnou, nepodloženou, iracionální hysterii vládnoucí v Čechách rozbil.

Plné znění komentářů ZDE a ZDE 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…