Jan Petránek je nelidské hovado a kreatura! ParlamentníListy.cz jednou někoho zabijí, nadává Jan Čulík a bere si na pomoc...

09.01.2017 14:15

Publicisté z Britských listů se opět pohoršují nad novinářem Janem Petránkem a ParlamentnímiListy.cz. Jan Čulík s Danielem Veselým pokračují ve snášení vulgarismů, hovoří o trestných činech a dokonce viní novináře s více než šedesátiletou praxí z podněcování k válečným zločinům.

Jan Petránek je nelidské hovado a kreatura! ParlamentníListy.cz jednou někoho zabijí, nadává Jan Čulík a bere si na pomoc...
Foto: Fotokoláž PL
Popisek: Publicisté Jan Čulík a Daniel Veselý

Ani týden po publikování rozhovoru s Janem Petránkem na serveru ParlamentníListy.cz neustávají dva publicisté z liberálně-levicového webu blisty.cz v útocích na Jana Petránka za to, že se pozastavil nad tím, proč armády NATO nebyly využity k obraně evropských hranic před migrační vlnou.

Vzhledem k tomu, že Janu Petránkovi i redakci PL stále chodí podpůrné zprávy a e-maily a Britské listy se k záležitosti nadále vrací, redakce pokračuje v informování o tom, jak se situace vyvíjí.

„Tím, že NATO při obraně evropských zemí selhalo, samo se vlastně těžce znemožnilo,“ sdělil před týdnem Jan Petránek redakci PL při hodnocení činnosti Evropy při (ne)řešení migrační krize. Tehdy netušil, co všechno jeho slova vyvolají.

Jak jsme již informovali, ještě téhož dne večer označil publicista Daniel Veselý na svém facebookovém profilu Petránka za „nechutný prase“ a „hovado“ (více čtěte ZDE).

Této reakci se Jan Petránek s gustem vysmál a uvedl, že když někdo nemá argumenty, snižuje se k vulgarismům. „Milé Parlametní listy, jsem zavalen podporou lidí, rozhořčených nadávkami jistého pana Veselého, který nesnáší pomyšlení, že by NATO mělo blokovat muslimskou invazi do Evropy. Jeho nadávky mě nesmírně rozesmály. Není lepší způsob než dát nadávkami najevo, že chybí argumenty proti tomu, s kým nesouhlasíme.  To je vše, co je třeba podotknout,“ reagoval na to koncem minulého týdne zkušený novinář (psali jsme ZDE).

Během té doby stihl Veselý na sociálních sítích napsat další sérii vulgárních vzkazů pro Petránka a Veselého kolega z Britských listů Jan Čulík k tomu dokonce sepsal samostatný článek, v němž označil čtenáře ParlamentníchListů.cz za spodinu a chátru. Jak jsme v této souvislosti připomněli, Čulík nejvíce „proslul“ tím, že udal českého lékaře v Anglii za údajný rasismus. Lékař byl v důsledku toho postaven mimo službu a čelil tlaku místního bulváru a výhrůžkám, na základě čehož mu byla doporučena policejní ochrana.

S příchodem nového týdne Čulík s Veselým v útocích na Petránká pokračují. Veselému totiž prý někdo vyhrožuje smrtí, jak si sám postěžoval a Čulík zase viní PL z šíření nenávisti a tvrdí, že můžeme v budoucnu svým psaní způsobit někomu smrt.

„Na základě článku v Parlamentních listech vyhrožovala zmanipulovaná čtenářská chátra Danielu Veselému smrtí,“ hlásá v titulku svého textu Čulík.

Anketa

Věříte, že policie a armáda jsou schopny uchránit Českou republiku před teroristickým útokem?

2%
98%
hlasovalo: 7864 lidí

Je to prý vážná věc. „Na základě manipulativního článku, vydaného na rasistickém serveru Parlamentní listy, vyhrožovala řada primitivů, které tento server emocionálně manipuluje, novináři Danielu Veselému smrtí,“ tvrdí dále publicista a zmiňuje článek PL, ve kterém jsme pouze shrnuli Veselého výstupy na sociálních sítích.

„V civilizovaných zemích Evropské unie bere takovéto výhrůžky policie velmi vážně a vyšetřuje je jako závažné trestné činy. Pokud Policie ČR nezačne proti těmto trestným činům jednat, dříve nebo později způsobí Parlamentní listy někomu svým psaním vážné zranění nebo smrt,“ bije na poplach Jan Čulík.

Během pondělí pak na svém webu publikoval další článek, který proložil snímky z řeckého ostrova Lesbos, kde jsou stany migrantů zasypány sněhem. Fotky na sociálních sítích uveřejnila aktivistka Eva Zahradníčková. Čulíka zaráží, že proti takto trpícím imigrantům by někdo chtěl nasazovat armády NATO, přímo v té souvislosti jmenuje Jana Petránka a bez skrupulí ho označuje za „nelidské hovado“. Naštestí prý v české společnosti existují lidé, kteří „ostudné vystupování kreatur jako je Petránek“ vykupují svoji solidaritou.

Obsáhlý článek zároveň publikoval i sám Veselý, který v něm prezentuje své přesvědčení, že Jan Petránek přistoupil na lživou kampaň proti uprchlíkům. „Po zveřejnění inkriminovaného textu na Parlamentních listech byl můj facebookový profil a e-mailový účet zahlcen smrští nenávistných příspěvků, kde se vedle plejády vulgárních nadávek a urážek objevily i výhrůžky fyzickým násilím a zabitím.  Celá kauza by byla jen neškodnou bouří ve sklenici vody, kdyby se jí způsobem sobě vlastním nechopily Parlamentní listy. Redaktor PL Radim Panenka, který v minulosti proslul protiromskými výroky, vycházeje z mého facebookového statusu, napsal článek, kterak jsem vyjádřil znepokojení nad tvrzením Jana Petránka, že proti ‚muslimské invazi‘ mělo být nasazeno NATO. Mé zděšení nad nehumánními Petránkovými vývody trvá,“ píše Čulíkův redaktor z webu blisty.cz.

V poměrně obšírném textu Veselý několikrát vyčítá Petránkovi jeho údajnou neprofesionalitu a absenci postupů skutečného novináře. „Mám tedy za to, že Jan Petránek se stal oblíbencem českých xenofobů a konspirátorů právě proto, že z nějakého mně neznámého důvodu naskočil na protiuprchlickou vlnu a dezinformační kampaň, a tím definitivně o pověst solidního novináře přišel,“ vynáší publicista soud.

Daniel Veselý není širší čtenářské obci nijak výrazně znám. Přibližme si proto některé jeho novinářské počiny, které měly širší dosah. Kupříkladu před dvěma lety publikoval na webu Českého rozhlasu Plus text, v němž rozebírá, proč podle něho není islámský terorismus „zdaleka největším nebezpečím“.

Samotná problematika migrační krize je pro Veselého zjevně citlivým tématem. Kvůli odlišným postojům se v minulosti neváhal ostře navézt třeba do prezidenta Zemana nebo do Karla Gotta. Miloše Zemana nejednou Veselý označil za „neinformovaného hlupáka“, jindy zase prohlásil, že hlava státu o migrantech šíří „choromyslné bludy“.

Útokem na nejslavnějšího českého zpěváka Karla Gotta pronikl Daniel Veselý i na stránky bulvárního tisku. Stalo se tak loni v dubnu, když se v médiích objevily Gottovy skeptické názory na migrační problematiku. Veselý za to de facto veřejně poslal zpěváka do Bohnic. „Neměl by z onkologie přejít rovnou na psychiatrii? Ne, jen čerpá z českýho tisku, nemá žádnej rozhled, a proto všechno balí do konspirace. A ‚plebs‘ mu to žere,“ napsal tehdy deník Aha a připomněl, že Gott této kritice čelil krátce poté, co porazil rakovinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…