Jaroslav Foldyna obdržel cenu Ropáka roku. A hned se mu začaly scházet gratulace...

27.04.2018 15:20

Miroslav Patrik ze spolku Děti země dnes v Brně oznámil, že již tradičně dobře známou ekologickou anticenu Ropák roku získává za rok 2017 poslanec Jaroslav Foldyna. K ocenění už místopředsedovi ČSSD gratuloval hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Jaroslav Foldyna obdržel cenu Ropáka roku. A hned se mu začaly scházet gratulace...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna.

ČTK přinesla informaci o tom, že ekologickou anticenu Ropák roku obdržel poslanec a místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna. Čím si ji vysloužil? Svým návrhem, kterým v zákoně potlačuje účast spolků v územních a ve stavebních řízeních pro stavby, u nichž nebylo vydáno stanovisko EIA. V roce 2017 dostal ekologickou anticennu ministr dopravy Dan Ťok.

Zdá se, že sám poslanec si z negativní ceny těžkou hlavu nedělá. Na sociální síti facebook naopak prozradil, že mu chodí od lidí pozitivní reakce. Občané mu gratulují k tomu, že se dokázal postavit ekologistům.

Pochvala přišla i z Hradu. Ozval se hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Srdečně gratuluji Foldyna Jaroslav k zisku ocenění. Znamená totiž, že pracuje ve prospěch republiky, nikoliv ve prospěch ekologistů,“ napsal mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…