Jde to. Dva regiony, které bojují s koronou celkem úspěšně

21.03.2021 7:31

Okres Cheb byl letos v prvních dvou měsících jedním z nejpostiženějších míst koronavirem; dnes může říct, že na toto onemocnění vyzrál. Jeho recept na pandemii zní: strach, promoření a očkování, informuje iDNES.cz. A podobný úspěch zaznamenává i okres Zlín, kde si drží příznivá epidemiologická čísla. I když zde převládá britská mutace, daří se zde např. trasování, poukazují Lidovky.cz.

Jde to. Dva regiony, které bojují s koronou celkem úspěšně
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Chebská nemocnice

Nemocnice v Chebu se v posledních týdnech dostala do povědomí coby jedna z nejvytíženějších v Česku, která kvůli svému přetížení nezvládala nápor. Zdá se, že koronavirová bouře se přehnala a v okrese opět vysvitlo slunce. Ještě před měsícem jsme sledovali zprávy, že zde umírají na covid-19 i mladší lidé než jen senioři, za leden a únor zemřelo trojnásobně více lidí, než bylo běžné.

Lidé dostali velký strach a automaticky začali důsledně dodržovat všechna opatření. Dnes okres vykazuje nejlepší čísla v Česku. „Strach, promoření a očkování ve městě porazily pandemii,“ komentuje redakce kombinaci tří faktorů, která vir spolehlivě zahnala.

  • Celý text ZDE

Svou zásluhu na zlepšení vývoje epidemie má i místní římskokatolický farář, skrze kameru promlouval s naléhavostí k místním lidem, aby si nasadili respirátory, odpustili si na čas návštěvy, byli doma a dodržovali opatření.

Boj s epidemií dobře svádí i Zlínsko; ač si tento úspěch mnozí experti nedokážou přesně vysvětlit, epidemiologická čísla jsou zde také přiznívá. „Osobně je mi to také záhadou, agresivní britská mutace tu přitom z 90 procent převládá,“ krčí rameny praktický lékař Lubomír Nečas.

  • Původní zdroj ZDE

Zlínský region se v současné době může pochlubit skórem 58, které spadá do třetího stupně PES, ten zahrnuje už otevřené restaurace, školy, vnitřní sportoviště, maloobchod či služby. Celorepublikové skóre je momentálně 71.

Oproti jiným krajům se ve Zlínském kraji daří trasovat. Potvrzují to slova vedoucí kanceláře ředitele krajské hygienické stanice Venduly Ševčíkové. Daří se jim do 24 hodin zjistit rizikové kontakty u 95 % pozitivně testovaných osob. „V tomto ohledu patříme dlouhodobě k nejúspěšnějším krajským hygienickým stanicím v České republice,“ řekla pro Lidovky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…