Je namyšlený a havlista. Hájek drtí Zahradila z ODS

27.09.2013 12:22

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) je prý nejvíce aktivní ve chvílích, kdy se blíží stranický kongres, nebo kdy v ODS probíhají mocenské boje. Údajně je vždy na straně toho, kdo drží kormidlo, čímž si jistí svou pozici pro vstup do Evropského parlamentu. Nyní Zahradil naznačil, že míří na nejvyšší post umírající ODS, což znepokojilo bývalého vicekancléře, šéfredaktora serveru Protiproud Petra Hájka.

Je namyšlený a havlista. Hájek drtí Zahradila z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Když Česká pozice, kterou z části financuje šéf hnutí ANO, podnikatel Andrej Babiš, položila Zahradilovi otázku, zda bude na povolebním kongresu ODS kandidovat na předsedu, odpověděl následovně: "Spíše to víří vzduchem, než že by se mne na to někdo ptal… Kdybychom se bavili o pětiprocentní straně, tu asi může vést i europoslanec," čímž tuto možnost nevyloučil.

Jan Zahradil přitom podle Hájka představuje havlistické křídlo, které ODS zničilo. Jeho spojenci jsou dnes mainstreamem podporovaní jako "čistí", patří mezi ně obviněný exprimátor Svoboda nebo exministr Pospíšil, pokračuje šéfredaktor.

Přeběhlík k Babišovi

Potom je prý logické, kdo europoslanci mediálně pomáhá. "Pro takového Andreje Babiše je největším nepřítelem lidstva Václav Klaus – a kupodivu je to jeho server, kdo dává panu Zahradilovi 'luxusní otázky' pro sebeprezentaci," píše Hájek a spekuluje o tom, že pokud hnutí ANO ve volbách uspěje, zamíří Zahradil před jarními volbami do EP právě do Babišovy stáje.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Ačkoli se Jan Zahradil navenek tváří jako kritik Evropské unie, typické je, že nepodepsal výzvu Václava Klause pro demokraty v evropských státech. O to více se prý opřel do Nigela Farage, podle Hájka jediné viditelné postavy, která jasně říká, co EU ve skutečnosti je. "Farageovým cílem je úplné vystoupení Velké Británie z EU. To je jistě cíl zcela legitimní. Otázkou je, zda takový krok je i v českém zájmu. Odpověď je jednoduchá: absolutně není," napsal o předsedovi britské strany UKIP Zahradil.

Podle Hájka to není především v zájmu pánů Zahradilů a jejich bruselského lidu. Europoslanec se navíc svými argumenty nesnaží veřejnost přesvědčit, ale pouze paroubkovsky surfuje na náladách mediálně manipulované většinové veřejnosti. "Není přesnější charakteristika současných havlistických 'hlavních postav' ODS, než právě tento postoj," dodává šéfredaktor serveru Protiproud.

Namyšlený výrok

Nevhodně a namyšleně se Zahradil podle Hájka vyjádřil také na adresu volebního bloku Hlavu vzhůru Jany Bobošíkové, který na mítinku podpořil i exprezident Václav Klaus. "To, co se nakupilo kolem paní Bobošíkové, a jí samotnou nevyjímaje, nepovažuji za partnera ODS. Jestliže se Václav Klaus postavil po bok Bobošíkové na nějakém mítinku, já se na to snažím spíše nemyslet a vytěsnit to z paměti. Sám před sebou předstírám, že jsem to neviděl, protože si chci na Václava Klause uchovat dobré vzpomínky a chci si k němu zachovat nějaký respekt," cituje Hájek europoslance.

Zahradila vidí jako typického představitele strany, kterou Václav Klaus založil a vybudoval, aby ji lidé jako on pro své úzce osobní kariérní zájmy zničili. "Nechoďte nám už, prosím, svá moudra věšet na naše hloupé nosy. Setrvejte nejméně do jara tam, kde jste už dávno doma. A bez ohledu na to, přes čí stranu se budete na jaře pokoušet obnovit svou vstupenku do bruselského ráje, přestaňte, prosím, především dále manipulovat s cennou značkou Václav Klaus. Nepatří vám. Ani té části umírající ODS, kterou reprezentujete. Jako zaměstnanec firmy Andrej Babiš a spol. máte větší šanci. Tam se čiňte," uzavřel Petr Hájek na serveru Protiproud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…