Je nejvyšší čas, aby Českou republiku opět vedl někdo kompetentní, zní z TOP 09

15.01.2021 20:06

Podle TOP 09 by mottem současné vlády mohl být slavný výrok ruského premiéra Viktora Černomyrdina: „Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky.“ Řeč je o systému na registraci k očkování pro seniory starší osmdesáti let. Ten měl problémy chvíli po svém spuštění.

Je nejvyšší čas, aby Českou republiku opět vedl někdo kompetentní, zní z TOP 09
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

A o naší současné vládě stránky na sociální síti TOP 09 hovoří dále. „Asi se snaží, ale její premiér a ministři jsou tak zoufale nekompetentní, že jim ty systémy vždycky spadnou v řádu minut po spuštění.“
 
Situaci okomentoval také poslanec TOP 09 a lékař Vlastimil Válek. „Vláda něco zavedla a dopadlo to jako vždycky. Ministr Blatný a premiér Babiš vybrali systém vyvinutý plastickým chirurgem z Ostravy, za který oba ručili a do kterého se po několika minutách nedalo přihlásit. Holt spustili rezervační systém a chodili jim tam lidi,“ napsal Válek. 
 
Na to, že vláda situaci nezvládá, upozorňuje Válek již delší dobu. „Vláda prosteˇ povýšila chaos na metodu vládnuti´ a dala tak vzniknout “Vládě národní nedůvěry”. Přitom by stačilo dodržovat vlastni´ sliby, které ministr zdravotnictví a další na tiskových konferencích pronáší,“ řekl například začátkem tohoto týdne dříve.
 
Válek žádá především o to, aby se denně zveřejňovaly počty naočkovaných, včetně struktury a také, aby se zveřejnila smlouvu s EU a firmami o dodávkách vakcín tak, jak byly podepsány. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…